Review: Rich Jacques – Everything Must Change

 

Rich Jacques - Everything Must Change

Rich Jacques – Everything Must Change
Format: CD (EP) – Digital / Label: Cousteau Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Rich Jacques is een gelouterde producer en singer-songwriter uit Santa Barbara, Californië. Hij werkte met artiesten als Colin Hay, Glen Phillips en Peter Katz en won een Grammy voor zijn productie van Lisa Loeb’s album ‘Feel What U Feel’.

Rich Jacques weet dus hoe hij een perfect geluid moet creëren en dat is op zijn nieuwe EP ‘Everything Must Change’ dan ook goed te horen. De hele EP straalt een zeer rustgevende, zeg maar gerust meditatieve, sfeer uit via een zevental droompop nummers.

Rich zingt en bespeelt op deze EP de gitaar, de bas, de piano en hij verzorgt de drum programmering en hij wordt bijgestaan door Scott Effman (gitaar, bakcing vocals), Daniel Pashman (piano, bas, bass programmering), Shane Alexander (Echoplexgitaar, bas), Chris Kalla (drums, orgel, programming) en Rob Kleiner (drums, syn programmering).

Het openingsnummer Montecito zet gelijk de toon voor deze EP. Een sprankelend, zeer rustgevend nummer met folky Simon & Garfunkel invloeden. Rich beschikt over een passend fluwelen stemgeluid dat in deze hemelse song prima past.

Everything Must Change klinkt al net zo hemels. Een kwaliteitspop nummer met zacht knisperende elektronica, die het nummer zelfs dansbaar maakt. Can You See It heeft eveneens een zeer rustgevende werking gevolgd door de weelderig zwevende droompop van Burn Me Down.

Zangeres Ràchel Louise is te horen in dromerig deinende New Design. Een nummer met heerlijk sprankelend gitaarspel.

Na de intieme warme ballad The Stars Above sluit Rich zijn EP af met een cover van het Magnetic Fields nummer The Book Of Love, die intiem en folkie klinkt.

Van deze heerlijke EP word je gegarandeerd erg ontspannen en blij. En de EP is ook nog eens zeer fraai geproduceerd!

Tracks:
01. Montecito
02. Everything Must Change
03. Can You See It
04. Burn Me Down
05. New Design
06. The Stars Above

Website: https://www.richjacques.com/