Review: Rhythm Krewe – Unfinished Business

 

Rhythm Krewe - Unfinished Business

Rhythm Krewe – Unfinished Business
Format: CD – Digital / Label: Rhombus Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

‘Unfinished Business’ is het debuutalbum van de band Rhythm Krewe voor het Rhombus label. Het is echter niet zo, dat we met een kakelverse band te maken hebben. Deze band uit Zuid-Californië bestaat namelijk uit negen muzikanten, die hun sporen ruimschoots hebben verdiend door hun samenwerking met een enorm aantal muzikale grootheden zoals Carlos Santana, Ray Charles, Etta James, Tower Of Power, Clarence Gatemouth Brown, Elvin Bishop en Gary Moore.

Hun album staat vol met zeer hoogwaardige blues. De ene keer soulvol, de andere keer losjes funkend.

Het eerste nummer van het album is een cover van Johnny “Guitar” Watson’s She Moves Me. Een ontspannen swingende shuffle uit het Roomful Of Blues straatje, met zacht priemend gitaarspel van Steve Zelman en de krachtige soulsax van Chris Mostert. Daarna volgt de luie bluesmambo One Hell For Another waarin de sprankelende piano van Jim Blazers opvalt.

Little Bit Of Heaven is een broeierig groovend rauw bluesnummer dat gevolgd wordt door de lui deinende jazzy blues van Better Late Than Never. Time Of Day is een romige slowblues met zeer weldadig klinkende blazers.

James Cotton’s She’s Murder is vervolgens een krachtig pompende shuffle die gevolgd wordt door een andere cover, Professor Longhair’s Her Mind Is Gone. Uiteraard staat de funky piano van Jim Blazers hierin centraal. Zanger David Morgan is te gast met zijn doorleefde stem in het broeierig pompende Prescription For Disaster.

Unfinished Business is een losjes swingend nummer onder aanvoering van de priemgitaar van Steve Zelman. Het loom funkende Monkey Toes sluit het album af. Een nummer waarin de Diddley beat ineens opduikt.

Het is aan dit album van Rhythm Krewe te horen dat we hier met zeer ervaren bluesmuzikanten te maken hebben. Een absolute aanrader!

Tracks:
01. She Moves Me
02. One Hell For Another
03. Little Bit Of Heaven
04. Better Late Than Never
05. Time Of Day
06. She’s Murder
07. Her Mind Is Gone
08. Prescription For Disaster
09. Wild Love
10. Unfinished Business
11. Sweet Surrender
12. Monkey Toes

Website: https://rhythm-krewe.com/home