Review: Reverend Nathon – Volume 1

 

Reverend Nathon - Volume 1

Reverend Nathon – Volume 1
Format: CD / Label: MTS Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Hé, alweer een nieuwe dominee aan het bluesfront? Daar ga ik dan eens lekker voor zitten want meestal betekent een album van een bluesdominee dat je met vlammende, rauwe blues te maken hebt. Meestal…maar in het geval van Reverend Nathon echter niet.

Dit trio uit Texas belooft een album vol met Southern Rock-achtige muziek, waarbij je, volgens de band, richting Blackfoot en .38 Special moet gaan denken.

Dat komt er op dit album van Nathon Dees (zang, gitaar, bas, slidegitaar), Aaron Dees (bas) en Gary Delz (drums) niet echt uit. De voornaamste reden is dat het album te veel doorsnee bluesnummers bevat, nummers die, ook door de vlakke productie, maar niet willen ontvlammen.

Neem nu de huppelende opener Darker Shade Of Blues. Een op zich niet slecht nummer waarin het Southern Rock gevoel nog wel terug te vinden is maar dat, ondanks het schurende gitaarwerk, maar blijft smeulen.

A Love Like Yours is een voorbeeld van een doorsnee shuffle, wel met een lekker snijdende gitaar en ook het donkere A Better Day blijft in de rubriek “doorsnee” hangen.

Het wil echter niet zeggen dat er geen goede nummers op het album staan. Zo opent Goin’ Fishin’ met een broeierige slidegitaar om zich daarna als een donker groovend, Morphine-achtig, nummer te ontwikkelen. Walking On is een rauwe, broeierig pompende blues en ook Millennial Blues klinkt ongepolijst pompend.

Het zijn echter doorsnee nummers als Autumn Breeze en Golden Key die de oorzaak zijn van het feit dat dit album mij maar niet wil overtuigen.

Misschien is een live album een volgende optie?

Tracks:
01. Darker Shade Of Blues
02.I Find Hope Again
03. Bi Polar Blues
04. A Love Like Yours
05. A Better Day
06. Goin’ Fishin’
07. Autumn Breeze
08. The Way It Could Have Been
09. Walking On
10. Millennial Blues
11, Deep
12. Golden Key

Website: https://reverendnathon.com/