Review: Reverend Horton Heat – Roots Of The Rev. (Volume One)

 

Reverend Horton Heat - Roots Of The Rev. (Volume One)

Reverend Horton Heat – Roots Of The Rev. (Volume One)
Format: Vinyl LP – Digital / Label: Fun-Guy Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De titel van het nieuwe album van de band Reverend Horton Heat zegt alles! De band gaat terug naar de muziek waardoor ze geïnspireerd zijn. En dat is in dit geval de rock & roll en rockabilly uit de jaren ‘50.

Jim Heath (zang, gitaar) en Jimbo Wallace (bas) hebben ervoor gezorgd dat dit album een live geluid heeft waardoor de covers op dit album zeer authentiek klinken.

De eerste cover is Rockin’ Bones van Ronnie Dawson, een artiest waarmee de band bevriend was. Dit nummer bopt zoals het hoort…rauw en wild! School Of Rock And Roll, van Gene Summers, rockt zo mogelijk nog wilder met de hamerende piano van T. Jarrod Bonta. Een prima onstuimige cover!

Uiteraard ontbreekt een Elvis Preslye nummer niet. Diens Ready Teddy klinkt krachtig boppend. Met de cover van Willie Nelson’s Three Days gaat de band de intiem deinende countrybilly kant opo. Johnny Cash’s Big River klinkt donker boppend met een diep twangende gitaar.

Conway Twitty’s Make Me Know You’re Mine klinkt lui en bluesy met zowel rauwe zang als gitaarwerk. Little Red Wagon van Sonny Fisher gaat de luchtig boppende kant op. De lekkerste cover is Jerry Byrnes’ Lights Out, dat op een garagerock-achtige wijze venijnig en wild rockt.

De Eddie Cochran klassieker Twenty Flight Rock rockt krachtig, hetgeen ook geldt voor een andere klassieker, Gene Vincent’s Race With The Devil.

Een heerlijk album van Reverend Horton Heat dat als een oprecht tribute album beschouwd mag worden!

Tracks:
01. Rockin’ Bones
02. School Of Rock And Roll
03. Ready Teddy
04. Three Days
05. Right String, Wrong Yo-Yo
06. Big River
07. Make Me Know You’re Mine
08. Little Red Wagon
09. Twenty Flight Rock
10. Lights Out
11. Crazy Crazy Lovin’
12. Race With The Devil

Website: http://www.reverendhortonheat.com/