Review: Red’s Blues – Old Diamonds & Uncut Gems

 

Red’s Blues - Old Diamonds & Uncut Gems

Red’s Blues – Old Diamonds & Uncut Gems
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Red’s Blues is een bluesband uit Sacramento, LA, die met hun nieuwe album Old Diamonds & Uncut Gems bewijst, dat ze een band is, waar je live een prima avond mee kan hebben.

Het album werd opgenomen in de Starlet Room in Sacramento en staat vol met zeer aangename, gemoedelijke, blues. Beth Grigsby (zang), R.W. Grigsby (bas, zang), Doug Crumpacker (gitaar, harmonica, zang) en Tim Wilbur (drums, percussie) krijgen op het album hulp van Dave Earl (harmonica), Sid Morris (piano, orgel), Robert Sidwell (gitaar), Jon Lawton (gitaar), John Cocuzzi (piano) en Marty Deradoorian (saxofoon).
Het album werd gemixed en gemastered door Kid Andersen.

Het album begint met het broeierig stuwende Broke Down In The Fast Lane waarin het priemende gitaarwerk van Doug Crumpacker en de doorleefde zang van Beth Grigsby meteen opvallen. Daarna is Singing A Brand New Song een luie, New Orleans-achtige swinger met de lome piano van Sid Morris. Looking For A Hustle klinkt al even loom met een soulvolle groove en zang van R.W. Grigsby.

Drummer Tim Wilbur zingt het losjes swingende Road Scholar en doet dat op een zeer doorleefde wijze. De kreunende harmonica van Doug Crumpacker steelt de show in het broeierig pompende Putting My Foot Down. Black-Eyed Sally’s en Sherry Ann zijn beiden rockers in de beste Blasters/Dave Edmunds traditie.

Het intro van Forty Years Of Trouble doet flink aan Wooly Bully van Sam The Sham & The Pharaohs denken en wordt opgesierd door de soulvolle saxofoon van Marty Deradoorian.

Er staat een viertal covers op het album. De eerste is Mighty Long Time van Rice Miller. Een harmonicaduet van Dave Earl en Doug Crumpacker. De tweede cover, Stonebroke, is afkomstig uit de pen van Gary Primich en is een lome cover met brullend harmonicaspel van Dave Earl.

Mike Morgan’s Ain’t Worried No More is een rauw bluesnummer met Elmore James-achtig slidegitaarspel. De cover van Floyd Dixon’s San Francisco Blues is een warme slowblues met messcherp gitaarwerk van Robert Sidwell en Doug Crumpacker. Het lekkerste nummer is het eerbetoon aan Memphis Minnie in het jazzy Lizzie’s Blues.

Dit livealbum van Red’s Blues bewijst dat Red’s Blues een band is, die live garant staat voor zeer onderhoudende blues.

Tracks:
01. Broke Down In The Fast Lane
02. Singing A Brand New Song
03. Looking For A Hustle
04. Poor Girl
05. Road Scholar
06. Putting My Foot Down
07. Black-Eyed Sally’s
08. Forty Years Of Trouble
09. Mighty Long Time
10. Stonebroke
11. Ain’t Worried No More
12. Lizzie’s Blues
13. Sally Lou
14. Sherry Ann
15. San Francisco Blues

Website: https://redsbluesband.com/home