Review: Red Beans & Pepper Sauce – 7

 

Red Beans & Pepper Sauce - 7

Red Beans & Pepper Sauce – 7
Format: CD – Vinyl Lp- Digital / Label: Independent – Distributie: Sonic Rendezvous
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Album nummer 7 van de Franse band Red Beans & Pepper Sauce. En dat houdt dus jammer genoeg in dat ik al zes albums gemist heb! Dat is extreem zonde want dit nieuwe album van de band uit Occitanie bewijst dat we hier te maken met een zeer intense hard rockende band, die hun voorliefde voor de 70’s Classic Rock van bands als Uriah Heep en Deep Purple duidelijk laat horen.

De band bestaat uit Laurent Gallichon (gitaar), Serge Auzier (orgel), Pierre Cordier (bas), Niko Sarran (drums) en Jessyka Aké (zang). Jessyka is trouwens familie van onze eigen linksback van het Nederlands Elftal Nathan Aké.

De eerste schijf opent gelijk met het indrukwekkende Going Blind. Een pompende rocker met een hoog Uriah Heep gehalte door het soulvolle orgel van Serge Auzier. De zang van Jessyka is zeer krachtig en Laurent Gallichon laat een vlammend bijtende solo horen.

Het orgel zorgt in Gonna Dance voor een flinke Deep Purple invloed in een zeer stevig broeierig funky nummer waarin ook dromerige psychedelische breaks opduiken. Het stevig groovende Guess My Name vermengt de energie van Living Colour met de funkrock van Lenny Kravitz.

Dan is het tijd voor de blues! Lonely is een trage rauw pompende blues met een branderig jankende gitaarsolo en verwoestend rauw orgelspel. Een zeer intens nummer.

Na een bedwelmend intro opent het zeer fel rockende What Happens In Vegas dat het geluid van Uriah Heep en Lynyrd Skynyrd lijkt te vermengen. Run klinkt broeierig en dromerig, gevolgd door het donker schurende World Is Burning. Het intieme semi/akoestische Let You Down sluit schijf 1 af.

Op de tweede schijf staan slechts drie nummers.

In het eerste nummer, Outlaw On The Run zit een Fleetwood Mac (old style) geluid. Rock And Roll, de Led Zeppelin klassieker, is compleet omgebouwd tot een trage broeierige blues, die op het eind overschakelt op het vertrouwde beukende geluid van de klassieker. Compleet met fabuleus gitaarwerk. Sugar is dan alweer het laatste nummer. Een warme intiem zwevende afsluiter.

Album nummer 7 van Red Beans & Pepper Sauce heeft mij compleet omver geblazen. Ik ga daarom als een razende Roeland op zoek naar die andere zes albums van deze geweldige band!

Tracks:
CD 1
01. Going Blind
02. Gonna Dance
03. Guess My Name
04. Lonely
05. What Happens In Vegas
06. Run
07. World Is Burning
08. Let You Down

CD 2 – The Rockfield Live Sessions
01. Outlaw On The Run
02. Rock And Roll
03. Sugar

Website: https://www.redbeansandpeppersauce.com/