Review: Raphael Wressnig & Igor Prado – Live

 

Raphael Wressnig & Igor Prado - Live

Raphael Wressnig & Igor Prado – Live
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Pepper Cake Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het vorige album van de samenwerking van de Oostenrijkse organist Raphael Wressnig en de Braziliaanse gitarist Igor Prado, ‘Groove & Good Times‘, leverde al jubelende recensies op. En terecht want deze samenwerking levert waanzinnig funky muziek op waar de voorliefde voor de New Orleans funk (the Meters) en het  geluid van Booker T. & the M.G.’s vanaf spat .

En ook op hun nieuwe live album is dat het geval.

Ook nu wordt het duo bijgestaan door de enorm funky drummer Yuri Prado.

Ze gaan direct lekker funky van start met de cover van het Bill Withers nummer Kissing My Love, dat door funky drums en de wah wah gitaar van Igor Prado geopend wordt waarna de funky Hammond B3 van Raphael Wressnig het nummer een funky New Orleans geluid geeft. De gitaar van Igor Prado klinkt lekker bluesy en bijtend.

Dan volgt een cover van het Isley Brothers nummer I Know Who You Been Socking It To in een felle hoekige, en vooral funky, versie en ook dit nummer is in een Meters bad gedompeld en daardoor onweerstaanbaar groovend. Born To Roam is vervolgens een luie funker met pompend orgelwerk en gemeen priemend gitaarwerk.

Reese Wynans’ Crossfire is een funky bluesnummer met een hoofdrol voor de gitaar van Igor Prado. Uiteraard mag een cover van een Meters nummers niet ontbreken. Diens No More Okey  Doke klinkt heerlijk romig gevolgd door de funky New Orleans rhythm & blues van Snooks Eaglin’s Drive It  Home.

Ain’t No Love (In The Heart Of The City) is vooral bekend in de uitvoering van Bobby  “Blue” Bland en Whitesnake. Op dit album heeft het nummer een intieme soulvolle uitvoering gekregen.

In de afsluiter Faceslap Swing No. 5 gaat  het trio vol energie op de stuwende orgeljazz toer.

Het livealbum van Raphael Wressnig en Igor Prado is een absolute aanrader voor alle fans van het  geluid van the Meters en Booker T. & the M.G.’s en voor de fans van het  betere funkwerk.

Website:
https://www.raphaelwressnig.com/
https://www.facebook.com/igorpradoband

Raphael Wressnig & Igor Prado - Live - back