Review: Randy McAllister – Power Without Power

 

Randy McAllister - Power Without Power

Randy McAllister – Power Without Power
Format: CD / Label: Reaction Records
Release date: 2022

Tekst: Peter Marinus

Sommige mensen denken, dat wanneer je de blues krachtig wil laten klinken, je een hele batterij versterkers het podium op moet slepen en de volumeknop dan helemaal open moet draaien. Dat dat niet altijd zo hoeft te zijn bewijst Randy McAllister op zijn nieuwe album ‘Power Without Power’. Een album met een zeer toepasselijke titel.

Randy McAllister is een zanger en harmonicaspeler uit Texas, die in het verleden de frontman was van Mike Morgan & the Crawl.

Dit is inmiddels zijn vijftiende album en Randy wordt daarop geholpen door Brandon Hudspeth, van de bands Levee Town en Dustbin Arbuckle (gitaar), Howard Mahan (gitaar), Heather Newman (zang) en Jack McAllister (zang).

Een goed voorbeeld van het krachtige semi-akoestische geluid van deze cd is Face First. Een krachtige blues met de doorleefde zang van Randy en snerpende slidegitaar spel. Ook Son is behoorlijk stuwend met wederom indringend harmonicaspel.

Surprise!!! is een intiem bluesnummer met getergde zang van Randy en diens hard kermende harmonica. (Somebody) Ease My Troublin’ Mind is een intiem deinende Sam Cooke cover waar ook een Bring It On Home To Me luchtje aan zit.

De zang is in Sweet Spot zeer soulvol in een lome shuffle met hard brullend harmonicaspel. Heather Newman verleent vocale assistentie in het krachtig stuwende Donnie Downer en de afsluiter van het album Like Nothing Else klinkt zowel melancholie als krachtig.

Randy McAllister bewijst met zijn nieuwe album dat je ook akoestisch flink krachtig kunt klinken. Een heerlijk album!

Tracks:
01. Surprise!!!
02. Face First
03. (Somebody) Ease My Troublin’ Mind
04. Envy’s Embrace
05. Son
06. Sweet Spot
07. C’mon Brothers And Sisters
08. Not Everybody Leaves (Her Words)
09. Clear My Head
10. Donnie Downer
11. Like Nothing Else

Website: https://randymcallister.com/