Review: Randy Lee Riviere – Blues Sky

 

Randy Lee Riviere - Blues Sky

Randy Lee Riviere – Blues Sky
Format: CD – Digital / Label: New Wilderness Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Randy Lee Riviere is een singer-songwriter, die vaak in de Americana hoek wordt ondergebracht. Hoewel er wel degelijk Americana invloeden in zijn muziek te vinden zijn bewijst zijn derde album dat er veel meer aan de hand is. Randy Lee rockt namelijk vaak op een rauwe wijze. De ene keer grimmig hard en de andere keer broeierig en zwetend. Zijn zang is zeer donker en rauw en heeft meer weg van een verteller dan van een zanger.

Op zijn nieuwste album wordt Randy Lee bijgestaan door Kenneth Blevins (drums, John Hiatt), David Santos (bas), producer Kevin McKendree (gitaar, keyboards, zang, o.a. Delbert McClinton) en the McCrary Sisters (Ann, Regina en Freda) (backing vocals).

Het album wordt geopend met het broeierig funkende American Redoubt met zeer gemeen en grimmig gitaarwerk. Daarna rocken Randy Lee en zijn band lui en fuzzend verder met You’re So Kind waarin het lijkt alsof Lou Reed begeleid wordt door Crazy Horse. De Crazy Horse (en dus Neil Young) invloeden zijn ook terug te horen in het bluesy en rauwe Needles met  bijtend gitaarspel en vooral in Joseline.

De Neil Young invloeden worden in de gruizige rocker Old Country’s Son vermengd met een Tom Verlaine achtige eigenzinnigheid. De blues komt enigszins aan bod in het zweterig voortslepende What You Know About Pain?

Er staan twee nummers op het album waarin de Americana het meest komt bovendrijven. Het warme en intieme Just One More Time en de zacht deinende afsluiter van het album Cold Cold River.

‘Blues Sky’ is een prima ongepolijst rockalbum van Randy Lee Riviere!

 Tracks:
01. American Redoubt
02. You’re So Kind
03. Do Or Don’t
04. Needles
05. Spit Shine
06. Just One More Time
07. Old Country’s Son
08. What You Know About Pain?
09. Rocky’s Road
10. Joseline
11. Cold Cold River

Website: https://www.randyleeriviere.com/