Review: PJ O’Brien – High Cost

 

PJ O’Brien - High Cost

PJ O’Brien – High Cost
Format: CD – Digital / Label: Only Blues Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De Australische zanger-gitarist PJ O’Brien (uit Sydney) vermengt op zijn derde album de blues met een flinke klodder soul. Soms op een warme intieme wijze en soms op een broeierig schurende wijze.

Dat PJ O’Brien een talentvolle muzikant is blijkt uit het feit dat hij al verschillende Blues Awards binnen sleepte, zoals Song Of The Year bij de Australian Blues Festival “Chain” Awards en het feit dat hij semi-finalist was bij de International Blues Challenge in Memphis, TN, in 2017.

Zoals gezegd speelt de soul een grote rol in de blues van PJ O’Brien. Dat is gelijk goed te horen in High Cost Of Living. Een souvolle blues met luie funky grooves en PJ’s priemende gitaar. Cash is vervolgens een losse rocker, die doet denken aan the Fabulous Thunderbirds.

De intieme kant van PJ komt aan bod in de warme, zeer soulvolle, ballad Silence Is Golden en de intieme soulblues Ships In The Night. PJ laat zijn broeierige kant horen in de schurende lome rocker Devil You Know en het loom groovende Queen Of Broken Hearts. Zijn gitaar klinkt in het loom pompende Work Hard zeer broeierig en raspend en in de instrumental Molly’s Kitchen hard priemend.

PJ O’Brien sluit zijn album af met de losjes swingende shuffle Younger Days.

Een zeer aangenaam soulblues album van de Australische PJ O’Brien waar we hopelijk nog veel meer van gaan horen!

Tracks:
01. High Cost Of Living
02. Cash
03. Queen Of Broken Hearts
04. Silence Is Golden
05. Devil You Know
06. Work Hard
07. Molly’s Kitchen
08. Ships In The Night
09. Younger Days

Website: https://pjobrienblues.com/home