Review: Peter Storm & The Blues Society – Second

 

Peter Storm & The Blues Society - Second

Peter Storm & The Blues Society – Second
Format: CD / Label: Naked Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Dit tweede album van de Portugese band Peter Storm & the Blues Society is het zoveelste bewijs dat prima blues tegenwoordig vanuit alle windstreken van de wereld komt.

José Reis (bas), Jorge “Mister Shuffle” Oliveira (drums), Bino Ribeiro (harmonica, gitaar) en João Belchior (zang, sologitaar) leveren een zeer goed tweede album af waarop stuwende shuffles hand in hand gaan met intieme soulvolle ballads.

Write Down The Blues is de krachtige opener van het album. Een stuwende shuffle met de loeiende harmonica van Bino Ribeiro en de schroeiend kreunende gitaar van  João Belchior, die ook nog eens een prima krachtige stem blijkt te hebben. Daarna is Blame een loom broeierig deinend nummer met lui priemend gitaarwerk en een weemoedig huilende harmonica.

Dan is het weer tijd voor een krachtig pompende shuffle in Go Down & Play. Meditation Blues, de titel zegt het al, is een warme weldadige shuffle met intiem priemend gitaarspel.

De Ann Peebles klassieker I Feel Like Breaking Up Somebody’s Home Tonight is omgetoverd tot een funky groovend bluesrock nummer met  João Belchior op de Jappio Tube. De harmonica van Bino Ribeiro giert snoeihard in de soepele shuffle 52nd Avenue waarna de schroeiende gitaar het overneemt in het zacht groovende Blackhole.

Beatrice is een stug doorpompende Sam Rivers cover gevolgd door de zacht deinende soulvolle ballad I Told You (Not To Treat Me Wrong). Show Me Your Love is de uitbundig rockende afsluiter van dit album.

Een album vol met hoogwaardige bluesrock uit Portugal!

Tracks:
01. Write Down The Blues
02. Blame
03. Go Down & Play
04. Meditation Blues
05. I Feel Like Breaking Up Somebody’s Home Tonight
06. 52nd Avenue
07. Blackhole
08. Beatrice
09. I Told You (Not To Treat Me Wrong)
10. Show Me Your Love

Website: https://www.facebook.com/peterstormtbs/