Review: Paul Boddy & The Slidewinder Blues Band – Nosy Neighbors

 

Paul Boddy & The Slidewinder Blues Band - Nosy Neighbors

Paul Boddy & The Slidewinder Blues Band – Nosy Neighbors
Format: CD / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Paul Boddy & the Slidewinder Blues Band is een band uit Doylestown, PA, die bestaat uit muzikanten, die allemaal afkomstig zijn uit de wekelijkse bluesjams in de Puck Live in Doylestown.

Muzikanten waar je aan kan horen, dat zij ervaring hebben en dat zij plezier hebben in het spelen van de blues.

Paul Boddy (zang, gitaar), Glenn Hale (orgel, piano), Chuck Hearne (bas) en Dave Hollingsworth (drums) beginnen hun tweede album met de heerlijk broeierig stuwende shuffle Trouble Finds Me Everyday. De schurende slidegitaar en de energieke zang van Paul Boddy, samen met de huppelend swingende piano van Glenn  Hale zijn de voornaamste elementen in dit nummer.

Met de cover van Elmore James’ Hurts Me Too gaat de band onverwachts op de hoekig groovende funk toer. Uiteraard ontbreekt de huilende slidegitaar niet in dit nummer. Hanky Panky Blues klinkt sompig pompend gevolgd door de pittig pompende blues Baby Let’s Try Again in de beste Elmore James traditie. Nosy Neighbors heeft een lui funky New Orleans ritme met weemoedig huilend slidegitaarspel.

De bas van Chuck Hearne en de piano van Glenn Hale zetten het losjes swingende Milk & Cookies in werking en Right Way Up swingt al even losjes. Blues Is Company is een vlammende rocker met zwiepend slidewerk. Leon Russell’s Delta Lady (bekend van Joe Cocker) klinkt op dit album als een lome rocker.

Dan is het tijd voor twee onweerstaanbare feestelijke funkers, Bells & Whistles en Jam It In. Trash Can Head is de bijna instrumentale lome afsluiter van dit album .

Een album waar het speelplezier vanaf spat!

Tracks:
01. Trouble Finds Me Everyday
02. Hurts Me Too
03. Hanky Panky Blues
04. Baby Let’s Try Again
05. Nosy Neighbors
06. Milk & Cookies
07. Right Way Up
08. Blues Is Company
09. Delta Lady
10. Bells & Whistles
11. Jam It In
12. Trash Can Head

Website: https://slidewinderbluesband.com/home