Review: Pat Travers – The Art Of Time Travel

 

Pat Travers - The Art Of Time Travel

Pat Travers – The Art Of Time Travel
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Cleopatra Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Zanger-gitarist Pat Travers debuteerde in 1976 met zijn ‘Pat Travers’ album en is dus al 44 jaar actief aan het bluesrock front! En gelukkig is de inmiddels 68-jarige Pat Travers geen steek veranderd! Nog steeds klinkt zijn bluesrock spijkerhard en ontzettend funky.

Op zijn nieuwste album wordt Pat bijgestaan door de neef van Jaco Pastorius, David Pastorius, uiteraard op bas, drummers Alex Petrosky en Tommy Craig, de blazers Charlie Dechant (saxofoon), Pat Gullolatta (trombone) en Billy Boyd (trompet) en dochter Amanda Travers en echtgenote Monica Travers als backing zangeressen.

Het vertrouwde Travers geluid spettert je direct tegemoet in The Art Of Time Travel. Een rauwe funky groover met de doorleefde, inmiddels haast Johnny Winter-achtige zang van Pat en zijn hard schrapende gitaarspel.

Ronnie is een respectvol eerbetoon aan gitarist Ronnie Montrose, de mentor van Pat in een broeierige funkende bluesrocker met uiteraard hard splijtend gitaarwerk. No Worries At All is een ingenieus hoekig groovend nummer waarin Jimi Hendrix lijkt toe te kijken. Het Hendrix geluid is ook aanwezig in het intiem deinende Over And Over.

Push Yourself is een luchtige, haast vrolijke, Stones-achtige rocker met soulvolle blazers. Het geluid in Move On is een stuk donkerder via een rauw en loom voortpompend nummer. De blazers krijgen volop de (solo) ruimte in het instrumentale Full Spectrum. Een losjes funkend nummer waarin Pat uiteraard een hard bijtende gitaarsolo op ons loslaat.

De intiemere kant van Pat Travers komt aan bod in het mid-tempo deinende Breaking Up In Lockdown met kermend gitaarwerk en de zeer sfeervolle afsluiter Natalie.

Pat Travers bewijst met zijn nieuwe album dat hij nog steeds zeer “alive and well” is. Vertrouwde harde bluesrock van een uitstekende kwaliteit!

Tracks:
01. The Art Of Time Travel
02. Ronnie
03. No Worries At All
04. Over And Over
05. Push Yourself
06. Move Over
07. Full Spectrum
08. Breaking Up In Lockdown
09. I Feel Good
10. Natalie

Website: http://www.pattravers.com/

Pat Travers - The Art Of Time Travel - cd