Review: Özgür Hazar’s Blues Syndicate – Way Back Home

 

Özgür Hazar’s Blues Syndicate - Way Back Home

Özgür Hazar’s Blues Syndicate – Way Back Home
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Gitarist-zanger Özgür Hazar werd in Istanbul, Turkije, geboren en verhuisde in 2018 naar het Belgische Leuven. Daarna verbleef hij tussen 2004 en 2006 ook nog in Philadelphia waarna hij weer naar België terugkeerde.

Daar richtte hij de band Özgür Hazar’s Blues Syndicate op, die naast Özgür bestaat uit Arianne Yaya (zang), Pieter Akkermans (Keyboards), Geert Zonderman (bas) en Vincent Caers (drums).

Deze band won in 2022 de Belgian Blues Challenge. Hun nieuwe album ‘Way Back Home’ laat horen waarom.

Een album, dat gevuld is met heerlijke bluesy nummers. De ene keer intieme soulblues en de andere keer rauwe schurende bluesrock.

Counting The Reasons wordt geopend met Özgür’s schrapende gitaarriffs waarna het nummer loom sluipende verder gaat. Özgür laat zijn gitaar hier gemeen bijten. Can’t Blame The Blues is daarna een intiem deinend soulbluesnummer met lichte “The Thrill Is Gone” trekjes. Warm groovend met een belangrijke rol voor het warme soulorgel van Pieter Akkermans.

Het titelnummer, Way Back Home, is een lui nummer met jazzy gitaarwerk en intieme zang van Arianne Yaya. In de losjes swingende shuffle Downtown Philly gaat Özgür vocaal in duet met Arianne. Can’t Stop Missing You is vervolgens een slowblues in de beste “Need Your Love So Bad” traditie met Özgür’s weemoedig huilende gitaar.

Mama He Treats Your Daughter Mean is een losjes swingende cover van het Ruth Brown nummer met felle zang van Arianne. In het lomp dreunende Holy Man gaat de band op de bluesrock toer met de vlammende gitaar van Özgür in de hoofdrol.

Footsteps sluit het album af op een intiem schuifelende wijze.

Dit heerlijke album bewijst de kwaliteiten van de Turks/Belgische band Özgür Hazar’s Blues Syndicate.

Tracks:
01. Counting The Reasons
02. Can’t Blame The Blues
03. Way Back Home
04. Downtown Philly
05. Can’t Stop Missing You
06. Mama He Treats Your Daughter Mean
07. Holy Man
08. Footsteps

Website: https://www.ozgurhazar.com/