Review: Oscar Butler – Chorus Of My Life

 

Oscar Butler - Chorus Of My Life

Oscar Butler – Chorus Of My Life
Format: CD – Digital / Label: Cool Duck Stuff Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Warm, intiem, soulvol….allemaal sleutelwoorden, die het nieuwe album van singer-songwriter Oscar Butler uit Greenville, NY, omschrijven. Deze artiest woont tegenwoordig in Albuquerque, NM, en is al actief sinds 1998.

Op zijn nieuwe album bespeelt Oscar alle instrumenten zelf met uitzondering van harmonica bijdragen van Dr. Brandon Bentz en Noland Harmon.

Qua stijl zit het album van Oscar Butler ergens tussen de blues en de soul in maar in elk nummer gevat in een zeer intiem geluid.

Zo opent het album met het intiem stuwende You Got Me. Een akoestisch bluesnummer met soulvolle zang waarin Oscar op aparte wijze zijn liefde beschrijft als “you got me swingin’ like a pig on a barbeque”…. Vervolgens is True Work Of Art een een luchtig swingend, folky, bluesnummer met een heerlijk sprankelend geluid. Woke Up This Morning klinkt weemoedig huilend op een soulvolle bluersy wiegende wijze.

De huilend pompende harmonica van Dr. Brandon Bentz uit Salida, CO, is te horen in de intieme soulvolle blues Busted Broken & Blue. Hij is ook te horen in het gemoedelijk schuifelende Just Say What You Mean. In het broeierig groovende Uranus Fudge Factory is de harmonica van Noland Harmon te gast. Chorus Of My Life is een intiem sprankelend nummer gevolgd door het bluesy loom groovende Life On My Street.

Het luie en ontspannen klinkende By The Time I Get To Where I Belong gaat voorzichtig richting het werk van Keb’ Mo’.

In het afsluitende I May Become A Star mijmert Oscar Butler over de snaren op zijn gitaar en de muziek waarmee hij opgroeide.

Chorus Of My Life van Oscar Butler is een heerlijk intiem bluesy album geworden!

Tracks:
01. You Got Me
02. True Work Of Art
03. Woke Up This Morning
04. Busted Broken & Blue
05. Uranus Fudge Factory
06. Just Say What You Mean
07. Right Here Next To Me
08. Be With Me
09. Chorus Of My Life
10. Life On My Street
11. A Mountain You Must Climb
12. By The Time I Get To Where I’m Going
13. I May Become A Star

Website: https://oscarbutlermusic.com/