Review: Ole Lonesome – Tejas Motel

 

Ole Lonesome -Tejas Motel

Ole Lonesome – Tejas Motel
Format: CD  / Label: Gulf Coast Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

‘Tejas Motel’ is het debuutalbum van de band Ole Lonesome uit Beaumont, Texas. Het geluid van deze band wordt als “swamp rock” omschreven en daar kan ik mij helemaal in vinden. Zweterige, broeierige, rauwe rock!

De band bestaat uit Zachary Feemster (zang, gitaar), J. Wesley Hardin (bas), Gregory Mosley (keyboards), Jimmy Devers (drums, percussie) en Greg Achord (gitaar).

Zachary Feemster maakte lang deel uit van de band van Mike Zito en het  is dan ook niet  verwonderlijk dat Mike Zito dit album produceerde.

Geopend wordt met het modderig stuwende Yvette. Een nummer vol rauwe trage riffs, bluesy bijtend sologitaarwerk  en de krachtige felle zang van Zachary Feemster. Gold Chevy klinkt lui maar stevig met  een heerlijk swampy funky geluid.

Steady Mistreater kruipt langzaam richting het groovende Black Crowes geluid waarin de soul de overhand heeft. Momma’s Worry is een venijnige rocker met zowel boogie als Ram Jam invloeden.

Mike Zito treedt aan in het luie en funky Lo Key gevolgd door de intieme soulvolle ballad Ain’t No Good met lekker bluesy gitaarwerk van Greg Achord. The Fool klinkt grimmig en Natural Fact is een machtige harde riffer met een loom swamp gevoel.

Het album wordt afgesloten met het losjes gruizig swingende Tejas Motel.

Ole Lonesome klinkt op dit debuutalbum rauw, hard, zweterig…..precies zoals wij het graag horen!

Tracks:
01. Yvette
02. Gold Chevy
03. Steady Mistreater
04. Momma’s Worry
05. Easy Street
06. Lo Key
07. Ain’t No Good
08. The Fool
09. Natural Fact
10. Tejas Motel

Website: https://www.olelonesome.com/