Review: Olav & The Blues Cruise – Unfulfilled Desire

 

Olav & The Blues Cruise - Unfulfilled Desire

Olav & The Blues Cruise – Unfulfilled Desire
Format: CD / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Opnieuw is er een prima bluesalbum van vaderlandse bodem verschenen. Dit keer van de formatie Olav & the Blues Cruise, een band uit de regio Nijmegen.

Olav Boereboom (zang, gitaar) is de frontman van deze band en deze zeer ervaren muzikant was in het verleden o.a. te vinden in de band The Red Rooster Club). Hij wordt op dit debuutalbum bijgestaan doior Lude Bakema (drums, percussion, backing vocals), Jos Hilgers (bas), Gerard Vermeulen (bas), Frank op ‘t Veld (Keyboards), Paul van Geelen (harmonica),Rob Rosendaal (harmonica), Suzan Wattimena (zang, ex-Sweet Bourbon) en backing zangeressen Henny Oudesluijs en Sonja Walters.

Het merendeel van de nummers op dit album zit in de blues(rock) hoek. Zo wordt er geopend met de broeierig pompende bluesrock van You Left Me met de loeiende harmonica van Paul van Geelen, de vlijmscherp snijdende gitaar van Olav en diens venijnige zang.

Met de intieme slowblues Let It Die begeeft Olav zich op het Gary Moore terrein terwijl zijn warm galmende gitaar aan Peter Green doet denken, Ook de zeer intieme cover Bobby Bland’s Lead Me On heeft Gary Moore trekjes.

Wasting Time is een losjes pompende shuffle met dit keer Rob Rosendaal op de harmonica.De zang van Olav doet hier aan die van Livin’ Blues zanger Nicko Christiansen denken.

In sommige nummers wordt de blues even geparkeerd zoals in The Mail, een duet met Suzan Wattimena. Dit nummer, met een Sultans Of Swing achtige losse swing, deed mij aan de Nederlandse band Carlsberg denken. Dat geluid duikt ook op in de verrassende funky cover van Steve Winwood’s Talking Back To The Night. Met Southern Fairy keren we weer terug naar de bluesrock via een loom en broeierig nummer.

Investigation opent op een Herman Brood & His Wild Romance-achtige wijze en heeft een melodie die overeenkomsten vertoont met Gladys Knight & the Pips’ I’ve Got To Use My Imagination.

Het luchtig swingende A Man Like That sluit het album op een Chas & Dave-achtige wijze af. En het maakt niets uit dat dit nummer wat op Chuck Berry’s You Never Can Tell lijkt.

De blueservaring van Olav & the Blues Cruise spat van dit heerlijke debuutalbum af!

Tracks:
01. You Left Me
02. Let It Die
03. Wasting Time
04. The Mail
05. Talking Back To The Night
06. Southern Fairy
07. Lead Me On
08.Investigation
09. A Man Like That

Website: https://www.facebook.com/Olav-and-the-blues-cruise-109572791830004/?ref=page_internal