Review: Nix & The Nothings – Mushroom Baby

 

Nix & The Nothings - Mushroom Baby

Nix & The Nothings – Mushroom Baby
Format: single / Label: Apollon Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Garagerock is een muzieksoort, die (gelukkig) niet uit te roeien lijkt. In het midden van de 60’s begonnen er in de USA allerlei bands in garages te oefenen, hevig geïnspireerd door de enorme golf van Britse bands die over de USA spoelde.

Sommige bands hadden daarbij een voorkeur voor het rauwere Britse geluid zoals bijvoorbeeld van bands als the Pretty Things. Die bands vormden de garagepunk variant.

En nog steeds zijn er wereldwijd flink wat garagepunk bands. Zoals het Noorse Nix & the Nothings uit Bergen.

Binnenkort verschijnt hun debuutalbum en tot die die tijd moeten we het doen met hun derde single Mushroom Baby. En dat is bepaald geen straf!

Julia Flo Galaasen, Nicolai Hervik Olsen, Andri Szarva Rognes en Torgrim Kvestad Nåmdal bewijzen met deze single dat zij absoluut tot de betere en vooral rauwere Europese garagepunk bands horen.

Mushroom Baby opent met zwaar overstuurd maniakaal geschreeuw waarna een prima pompende en raggende fuzzexplosie plaatsvindt. Hierbij klinkt de band als de smerige broertjes van the Hives. Smerig en toch zeer aanstekelijk met woeste, haast Cramps-achtige zang en bijtend fuzzgitaar werk.

Het wachten is nu op het debuutalbum. Tot die tijd vermaak ik mij prima met deze heerlijk goor rockende single!

Website: https://www.facebook.com/nixandthenothings