Review: Nina June – Paradigm

 

Nina June - Paradigm

Nina June – Paradigm
Format: CD – Digital / Label: Music For The Misfits Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

De Amsterdamse singer-songwriter Nina June brak in 2021 door met haar tweede album Meet Me On The Edge Of Our Ruin. Ze werd “geparkeerd” als indie singer-songwriter.

Haar nieuwe EP laat echter horen dat er veel meer aan de hand is dan alleen maar een “indie singer-songwriter”. Nina laat zich namelijk op d e EP van haar meest warme en tegelijkertijd ook kwetsbare kant horen. Daar helpt haar kristalheldere  en zeer warme stemgeluid zeer zeker bij.

Op de EP gaat Nina in een drietal nummers een samenwerking aan. De eerste is met Joshua Hyslop in Moon Over The Sun. Een zacht voortstuwende shuffle met een uiterst intiem geluid en statige blazers, die voor een You’re A Lady (Peter Skellern)-achtige sfeer zorgen.

Die blazers zijn op dezelfde wijze aanwezig in het openingsnummer Paradigm. Een zeer indrukwekkende opener van de EP met warme zang van Nina en een indringend breekbaar geluid. De tweede samenwerking is die met Old Sea Brigade in Wish You Well. Een tedere intieme ballad.

Emily James treedt aan in de breekbare pianoballad Your Surrender. Het nadeel van een EP is, dat hij veel te snel over is.

Savannah is namelijk alweer het laatste nummer. Een sprankelend zwevend nummer met heerlijke Crosby, Stills, Nash & Young-achtige zang.

Het zijn slechts vijf nummers maar die zijn wel van een betoverende en bedwelmende schoonheid!

Tracks:
01. Paradigm
02. Moon Over The Sun
03. Wish You Well
04. Your Surrender
05. Savannah

Website: https://ninajune.com/