Review: Nick T. Band – Homestead

 

Nick T. Band - Homestead

Nick T. Band – Homestead
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Van deze Britse Americana band, Nick T. Band, kan ik je helaas, door het ontbreken van eige informatie, niet meer vertellen dat de band wordt geleid door Nick Thurtell. En dat is jammer want dit, naar mijn weten, debuutalbum is behoorlijk indrukwekkend.

De band heeft een Americana geluid dat twee gezichten heeft. Een sprankelend swingend geluid en een zeer indringende ballad kant. Als je niet zou weten dat deze band uit de UK komt had je zo geloofd dat we hier met een Amerikaanse band te maken zouden hebben!

De sprankelende kant van de band is vertegenwoordigd door de opener van het album, Fly In My Drink. Een vrolijk swingend Americana nummer met een luchtig krassende fiddle en prima meerstemmige zang. Ook Take Me Away is een luchtig sprankelende swinger met lichte reggae trekjes.

Love The Way valt onder de categorie “losjes huppelende Americana met de krassende fiddle en de diepe twanggitaar in de hoofdrol Het zijn de ballads, die de meeste indruk maken. En die zijn gelukkig ruim vertegenwoordigd op het album!

Zo klinkt Down By The Lake zeer intiem met lichte invloeden van Cowboy’s Please Be With Me. Deze ballad wordt gevolgd door het al even indringende That’s What Love Is. Lady I Surrender is vervolgens een warm deinende ballad met de fiddle dit keer in een melancholieke rol.

Zachte krekels en een Ennio Morricone harmonica zorgen voor het intro van het donkere, Peaky Blinders-achtige, Hotter In Hell.

Weigh Me Down is een rauwe ballad met een hoog Hallelujah gehalte en het breekbare Last Letter zorgt voor een indrukwekkend eind van een al even indrukwekkend album.

De Nick T. Band….een naam om te onthouden!

Tracks:
01. Fly In My Drink
02. Going Back To Nashville
03. Down By The Lake
04. That’s What Love Is
05. Take Me Away
06. Lady I Surrender
07. Love The Way
08. Bro Country
09. Hotter In Hell
10. Weigh Me Down
11. Last Letter

Website: https://www.nicktband.com/