Review: Nick Schnebelen – What Key Is Trouble In?

 

Nick Schnebelen - What Key Is Trouble In?

Nick Schnebelen – What Key Is Trouble In?
Format: CD / Label: VizzTone Label Group
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Nick Schnebelen is een gitarist-zanger uit Kansas City, Missouri, met een heerlijk rauw gitaargeluid. En dat geluid is volop te horen op zijn derde album ‘What Key Is Trouble In?’.

Je zou Nick Schnebelen kunnen kennen als lid van de band Trampled Under Foot. Een band, die onder andere toerde met George Thorogood & the Destroyers.

Nick en zijn band, Adam Hagerman (drums) en Cliff Moore (bas) gaan direct onstuimig rockend van start met Ten Years After, Fifty Years Later. Een “full-tilt” rocker met prima hard snerpend gitaarwerk van Nick.

Vervolgens is What Key Is Trouble In een lome funky shuffle. Ontspannen groovend met wederom een belangrijke rol voor Nick’s priemende gitaar. Nick laat zijn gitaar furieus huilen in het sompig pompende Will I Stay.

Buddy Leach, uit de band van George Thorogood, is met zijn knorsax te gast in de smerige, rauw schurende boogie Johnny Cheat, dat, niet verwonderlijk, de nodige Thorogood trekjes vertoont. Na het gruizig schurende Big Mean Dog is Over The Cliff een broeierige groover, die lekker rauw schuurt. In de pompende blues Throw Poor Me Out is dat schurende geluid ook volop aanwezig.

Een rustpunt is de lome slowblues Blues Nights, waarin Nick’s gitaar hard priemend klinkt. Het sluipend pompende People Worry About Me is de afsluiter van het album. Nick hoeft zich geen zorgen te maken want ik ben er van overtuigd dat dit prima rauwe bluesrock album zijn weg naar de liefhebbers wel gaat vinden!

Tracks:
01. Ten Years After, Fifty Years Later
02. What Key Is Trouble In?
03. Love In My Heart
04. Blues Nights
05. Hard Driving Woman
06. Will I Stay
07. Pain Aside
08. Poor Side Of Town
09. Johnny Cheat
10. Big Mean Dog
11. Over The Cliff
12. Throw Poor Me Out
13. People Worry About Me

Website: https://www.nickschnebelenkc.com/