Review: Nick Frey & The Sons Of Thunder – Mississippi Mouth (Live Sessions)

 

Nick Frey & The Sons Of Thunder - Mississippi Mouth (Live Sessions)

Nick Frey & The Sons Of Thunder – Mississippi Mouth (Live Sessions)
Format: CD – Digital / Label: Alchemical Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Nick Frey is een singer-songwriter uit Frederick, Maryland, waar we absoluut meer van gaan horen. Dat baseer ik op mijn luisterbeurt van zijn debuutalbum ‘Mississippi Mouth’. Een album dat Nick opnam met zijn prima band the Sons Of Thunder.

Zijn echtgenote Mya Frey staat Nick vocaal bij met haar zeer indringende krachtige tweede stem. Het gaat hier om een Americana album met hierop jammer genoeg maar zeven songs.

De ene keer klinken Nick en zijn band broeierig en krachtig en op andere nummers weer intiem en breekbaar.

De opener Mississippi Mouth is een gestaag pompend broeierig nummer met Nick’s warme, enigszins doorleefde stemgeluid, de krachtige zang van Mya Frey en de solide band waarin het romige soulvolle orgel en de hard snerpende gitaar opvallen. Day The Steel Mill Closed klinkt nog broeieriger via een schrapende slidegitaar en huilende harmonica en een zeer krachtig refrein.

Give It All I Got is een voorbeeld van de intieme kant van Nick met een prima a capella break en de scherp snijdende slidegitaar. Ook North Star klinkt intiem en warm deinend. Broken Down And Without Walls is een krachtige hoekige rocker met een messcherp gitaargeluid.

De afsluiter, O Caged Bird, is een sprankelend breekbaar akoestisch nummer met heerlijke meerstemmige zang en huilend gitaarwerk.

Dit debuut van Nick Frey & the Sons Of Thunder kan ik moeiteloos aanbevelen aan fans van bijvoorbeeld the Avett Brothers.

Tracks:
01. Mississippi Mouth
02. Day The Steel Mill Closed
03. Give It All I Got
04. Broken Down And Without Walls
05. North Star
06. Come By My Way
07. O Caged Bird

Website: https://www.nickfreymusic.com/