Review: Native Harrow – Old Kind Of Magic

 

Native Harrow - Old Kind Of Magic

Native Harrow – Old Kind Of Magic
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Loose Records – V2 Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De Britse formatie Native Harrow uit Sussex is door hun vijfde album ‘Old Kind Of Magic’ verantwoordelijk voor een hoogtepunt op het folkrock gebied. Het moet raar lopen als dit album niet zeer hoog in de eindejaarslijsten zal verschijnen.

De band is geformeerd rond het duo Stephen Harms (gitaar, bas, Oud, piano, orgel, percussie) en Devin Tuel (zang, gitaar, keyboards, percussie), aangevuld door Alex Hall (drums, piano, percussie), Joe Harvey-Whyte (pedal steel) en de strijkers onder leiding van Georgina Leach.

Zonder de muzikanten tekort te doen is het vooral de prachtige stem van Devin Tuel die de hoofdrol speelt op dit album. Haar zang is te vergelijken met die van Sandy Denny en Maddy Pryor. Niet de minsten dus! Zij zorgt voor een zeer weldadige warme deken waarin je je heerlijk kunt wentelen gedurende de folk en Americana nummers op dit album.

De zacht ruisende zee is het intro van Song For Joan. Een breekbare folkrock ballad met de schitterende zang van Devin in een dromerig nummer waar ook een Magna Carta geluid in zit. Old Kind Of Magic is een intiem sprankelend nummer met lichte Kate Bush trekjes en een soulvol geluid. De zwevende pedalsteel van Joe Harvey-Whyte steelt de show in het loom deinende Heart Of Love.

I Was Told wikkelt je wederom in die warme Americana deken. Ook Used To Be Free deint warm deinend door. Dit keer onder aanvoering van de soulvolle zachte bluesgitaar van Stephen Harms. Door het Farfisa orgel gaat het luchtige As It Goes richting de bubblegum pop met fraaie psychedelisch aandoende strijkers.

Het dromerige Magic Eye heeft een psychedelische folk groove waarin de Oud een belangrijke rol speelt. Na het weelderige I Remember kan ik alleen maar verzuchten “I love you too”…

De afsluiter van het album is het intieme Joni Mitchell-achtige Find A Reason.

Dit schitterende album van Native Harrow hoort absoluut thuis in de eindejaarslijst van iedere folkrock liefhebber!

Tracks:
01. Song for Joan
02. Old Kind of Magic
03. Heart of Love
04. I Was Told
05. Used to Be Free
06. As It Goes
07. Magic Eye
08. I Remember
09. Long Long Road
10. Find a Reason

Website: https://www.nativeharrow.com/