Review: Nate Gross Band – Raw Turkye – Live & Loud

 

Nate Gross Band - Raw Turkye – Live & Loud

Nate Gross Band – Raw Turkye – Live & Loud
Format: CD / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Ik snap helemaal waarom Walter Trout dit album van Nate Gross Band aanbeveelt! Op dit livealbum bewijst deze band uit Oxford, NY, dat ze een vlammende bluesrockband is onder leiding van zanger-gitarist Nate Gross en met Patrick Corbet (bas), Robert Toussiant (drums) en Ben Gross (Hammond, keyboards).

Het album werd live opgenomen in de Barney Stone Pub in Norwich, NY, en het daar aanwezige publiek werd getrakteerd op een subliem concert. Een concert, dat start met de lome funky bluesrock van Resting Bitch Face Jam met Nate’s hard vlammende gitaarwerk en het romige Hammond orgel van Ben Gross.

Daarna volgt het energiek pompende Rainy Night Blues met een constant aanwezige funky ondertoon. I Get Stoned is een heerlijk luie slowblues waarin Nate behoorlijk hard en priemend bezig is op zijn gitaar. De klassieker Blak Kat Moan (= Black Cat Moan) is veranderd in een rauwe hoekige rocker met smerig snijdend gitaarwerk.

Het geluid van Walter Trout is terug te vinden in het harde en funky These Four Walls met de zwalkende synthesizer van Ben Gross. Na het hoekig pompende Highway 79 is Even Bigger Railroad Blues een vinnige energieke rocker met lichte Chuck Berry trekjes.

Het luie maar uiterst solide groovende Taste The Tears sluit dit live album af.

Een waanzinnig lekker album!!

Tekst:
01. Resting Bitch Face Jam
02. Rainy Night Blues
03. I Get Stoned
04. Blak Kat Moan
05. These Four Walls
06. Highway 79
07. Even Bigger Railroade Blues
08. Taste The Tears

Website: https://musicbynategross.com/home