Review: Natchez – Revival

 

Natchez - Revival

Natchez – Revival
Format: CD / Label: Brennus Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De Franse band Natchez is het levende bewijs dat Southern Rock niet alleen maar afkomstig is van Rednecks uit de USA! Het geluid van deze band uit Sommer-Vesle, Champagne-Ardenne, bevat namelijk tamelijk natuurgetrouwe Southern Rock waarin je regelmatig het geluid van bands als Lynyrd Skynyrd, Molly Hatchet, the Allman Brothers Band maar ook ZZ Top tegenkomt. Met uiteraard schitterend gitaarwerk!

Alain Gaillet (bas, backing vocals), Benjamin Proy (drums, percussie), Emmanuel Aeschbach (gitaar, zang) en Thierry Aeschbach (gitaar, zang) zouden met hun nieuwste album zo maar eens dik kunnen aanslaan in de States!

Het openingsnummer van hun album, Can’t Stop Rockin’ laat bijvoorbeeld een broeierig Southgern Rock geluid horen in de beste Lynyrd Skynyrd tradite met lekker orgelwerk van Alain Bournel en uiteraard prima branderig gitaarwerk. De cover van Johnny Winter/Rick Derringer’s Rock ‘N’ Roll, Hoochie Koo past op een funky wijze perfekt in het Southern Rock geluid.

Sommige nummers op het album zijn Franstalig zoals Poker, een luie zweterige groover waarin je ZZ Top tegenkomt. Dat ZZ Top geluid kom je ook tegen in Tout Ira Bien. Brother is een fraaie, luie Southern Rock ballad, die gevolgd wordt door de smerige, grimmige, rocker Vieux Rockeur, dat door de gruizig e zang aan Johnny Winter doet denken.

Soms klinkt het geluid van Natchez heerlijk sprankelend zoals in het Allman Brothers-achtige Rock And Roll Village en het funky Somewhere Anywhere, dat meer de kant van Orleans of the Doobie Brothers op gaat.

Voorbeelden van felle Southern Rock nummers zijn het Molly Hatchet-achtige Little Piece Of Dixie en Keep On Movin’.

Het nieuwe album van de Franse band Natchez kan zonder enige twijfel aanbevolen worden aan de fans van het betere Southern Rock werk!

Tracks:
01. Can’t Stop Rockin’
02. Rock ‘N’ Roll, Hoochie Koo
03. Poker
04. Tout Ira Bien
05. Brother
06. Vieux Rockeur
07. Rock And Roll Village
08. Little Piece Of Dixie
09. Reviens-Moi
10. Somewhere Anywhere
11. Keep On Movin’
12. Poker (alternative version)

Website: https://www.natchezband.com/