Review: Ms. Jody – A Night To Remember

 

Ms. Jody - A Night To Remember

Ms. Jody – A Night To Remember
Format: CD – Digital / Label: Ecko Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Ms. Jody wordt door sommigen de “Queen Of Southern Soul” genoemd. En soulmuziek kom je op haar inmiddels alweer zestiende album voldoende tegen! Ms. Jody werd als Joanne Vertie Delapaz geboren in Chicago, Illinois, in 1957.

Doordat haar vader dominee was groeide zij op met gospelmuziek en trad zij veelvuldig in kerken op. Nadat zij een concert van Denise LaSalle had bezocht in 2004 ging bij Ms. Jody het roer om richting de bluesy soul en haar debuutalbum ‘You’re My Angel’ verscheen in 2006.

Zoals gezegd hebben we op haar  nieuwste album met soulmuziek te maken, veelvuldig voorzien van een funky geluid.

Het eerste nummer van het album Good Man is een loom groovend mellow funknummer in de beste Betty Wright/Denise LaSalle traditie. Het stemgeluid van Ms. Jody is uiterst soulvol met een bluesy randje.

I’m Gonna Ride That Black Horse is een zeer dubbelzinnig, en dus ondeugend, nummer waaruit op een mellow funk wijze blijkt dat Ms. Jody niet vies is van een potje sex. De funk is flink vertegenwoordigd op het album. Southern Soul Bounce is een vet funky  soul nummer met een diepe blubberbas, Let’s Party Right (A Night T o  Remember) en Mr. Beast  Master electro-funknummers die het beste te vergelijken zijn met het funk geluid van Cameo. In Get It! Get It! Pt. 2 duiken luie zydeco invloeden op.

Vette hap krijg je bij Burger King in een vet lui funkend nummer. Af en toe geeft Ms. Jody de nodige relatieadviezen zoals in het lome If He Don’t Wanna Love You en het intieme I Still Love You.

Het meest bluesy nummer is tot op het eind bewaard. I’d Rather Wait Till He’s Hittin’ It is een lekker soulvol groovend nummer voorzien van priemend bluesy gitaar spel.

Misschien is de titel Queen Of Southern Soul ietwat te hoogdravend maar Ms. Jody bewijst wederom wel dat zij in staat is om een heerlijk soulvol album af te leveren.

Tracks:
01. Good Man
02. I’m Gonna Ride That Black Horse
03. Southern Soul Bounce
04. If He Don’t Wanna Love You
05. Get It! Get It! Pt. 2
06. The Best Cat Won
07. Let’s Party Right (A Night To Remember)
08. Mr. Beast Master
09. Burger King
10. I Still Love You
11. I’d Rather Wait Till He’s Hittin’ It

Website: https://www.facebook.com/MsJodyMusic/