Review: Mr. Sipp – The Soul Side Of Sipp

 

Mr. Sipp - The Soul Side Of Sipp

Mr. Sipp – The Soul Side Of Sipp
Format: CD – Digital / Label: Malaco Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De naam Mr. Sipp zal bij de meesten van ons toch vrij onbekend zijn. Wie is toch deze artiest  met deze ietwat ongebruikelijke artiestennaam? Het gaat hier om Castro Coleman, die in 1976 geboren werd in het plaatsje McComb, MS. Op zesjarige leeftijd begon hij al gitaar te spelen en hij heeft inmiddels in de blueswereld al de nodige prijzen binnen gesleept zoals de Blues Challenge van de Vicksburg Blues Society in 2014, de Gibson Best Guitarist Award in 2014 en de Bobby Rush Entertainer Of The Year Award van de Jus’ Blues Foundation.

Daarnaast werd hij in Denemarken (!) opgenomen in de Wall Of Fame in de plaats Fredrikshaven. Ook is hij af en toe als acteur actief zoals in de James Brown film “Get On Up”, de film “Texas Red” en de serie Sun records waarin hij een jonge B.B. King speelt. Als artiest en producer is Mr. Sipp ook nog eens actief in de gospelmuziek.

Op zijn nieuwe album gaat het helemaal om soulmuziek, met heel af en toe wat bluesinvloeden via zijn gitaarspel. De invloed van Bobby Womack is hoorbaar groot bij Mr. Sipps. Jammer genoeg wordt er op dit  album veelvuldig gekozen voor blazers en drums uit een kastje. En dat gaat ten koste van de warmte die bij soulmuziek hoort.

Het luchtig swingende Grown And Sexy opent het  album. Mr. Sipp waarschuwt ons al..ain’t no drummer in here”. Gelukkig maakt de doorleefde soulvolle zang van Mr. Sipp veel goed.

De sfeer is veelvuldig zeer zwoel en erotisch. Bijvoorbeeld in de lome ballad Let Me Love You, met gastzang van Keneisha Fairley, die behoorlijk smachtend klinkt. Played Yourself is overduidelijk door Bobby Womack beïnvloed. Een warme souldeiner met  gepassioneerde zang. Dit nummer komt later in een, voor mij overbodige, remix terug. Ook Come On Over klinkt behoorlijk zwoel. Get Right Man is een lekker funky antwoord op Betty Wright’s Clean Up Woman. Bonnet On mengt soul met “moderne” r & b.

Trail Ride valt totaal buiten de boot op dit album. In dit nummer gaat Mr. Sipp op de electro-dance toer op een wel heel erg mechanische wijze maar wel weer met dansinstructies.

Mocht je een grote fan van Bobby Womack zijn, kan ik je dit album van Mr. Sipp van harte aanbevelen.

Tracks:
01. Grown And Sexy
02. Let Me Love You
03. Played Yourself
04. If You Gone Cheat
05. Come On Over
06. Get Right Man
07. Should I…
08. Real Man
09. Bonnet On
10. She’s Got Me Swimming
11. I’ll Take Her
12. Trail Rider
13. Played Yourself (Remix)

Website: https://www.mrsipp.net/welcome