Review: Mostly Autumn – Back In These Arms – Live 2022

 

Mostly Autumn - Back In These Arms - Live 2022

Mostly Autumn – Back In These Arms – Live 2022
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

Het Britse Mostly Autumn werd in 1995 opgericht door onder meer zanger/gitarist Bryan Josh en toetsenist Iain Jennings. Aanvankelijk was de muzikale insteek om het werk van Pink Floyd zo zuiver mogelijk te benaderen maar met debuutalbum ‘For All We Shared’ richtte het gezelschap zich op eigen materiaal.

Van dat geweldige album maken Heroes Never Die, The Last Climb en Nowhere To Hide nog altijd deel uit van de liveset. Intensief toeren en optreden zorgde ervoor dat de band een steeds grotere following kreeg en hun altijd prima langspelers deden de rest.

Dit nieuwe, bijna tweeënhalf uur durende live-document toont opnieuw de klasse van het collectief als makers van progressieve rock met wat lichte folky en Keltische accenten. Deze opnames kwamen tot stand tijdens hun optreden in De Boerderij in Zoetermeer op 4 juni van vorig jaar en vormen een fraai overzicht van bijna drie decennia.

Naast de al eerder gememoreerde oude nummers, biedt ‘Back In These Arms’ ook recenter werk met fraaie uitvoeringen van Western Skies, Into The Stars en White Rainbow (afkomstig van ’White Rainbow’ uit 2019) en This Endless War en Spirit Of Mankind van het laatste studioalbum Graveyard Star uit 2021.

Het dubbelalbum kan prima dienst doen als “best of”, maar ook lezers van Bluestown Music die Mostly Autumn (nog) niet op de radar hebben, is het een mooi instapmoment om de muziek van de Engelsen te ontdekken. Dat kan zomaar lijden tot een jarenlange en nog steeds voortdurende verslaving !

Tracks:
CD 1
01. Tomorrow Dies
02. Spirit Of Mankind
03. Nowhere To Hide
04. The Spirit Of Autumn Past-part 2
05. The Last Climb
06. Gaze
07. This Endless War
08. Back In These Arms
09. Passengers
10. Mother Nature

CD 2
01. In For The Bite
02. Into The Stars
03. Western Skies
04. Skin Of Mankind
05. Changing Lives
06. Silver Glass
07. Heart, Body And Soul
08. White Rainbow
09. The Harder That You Hurt
10. Heroes Never Die
11. Forever And Beyond

Website: https://www.mostly-autumn.com/