Review: Morblus – Make It Right

 

Morblus - Make It Right

Morblus – Make It Right
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Phamosa Music
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

In Italië is zanger-gitarist Roberto Morbioli inmiddels al een grote bluesnaam. Hij is op vele fronten actief zoals met zijn band Morblus. Met Morblus heeft hij een nieuw album uitgebracht, ‘Make It Right’, de opvolger van het album ‘From The Scratch’ uit 2018.

Morblus blijkt op dit album een zeer veelzijdige band te zijn, die zich niet alleen met de blues bezighoudt. Er is namelijk ook flink wat ruimte voor soulvolle en funky muziek.

Down In Mississippi opent het album op pompende en funky wijze met Roberto’s branderig bijtende slidegitaar en zijn bijpassende venijnige zang. I Don’t Wanna Be A Star is daarna meer ontspannen en gaat de groovende soulblues kant op met wederom schroeiend gitaarwerk. No Gettin’ Over You klinkt, ondanks de titel, opgewekt en luchtig funky groovend.

Dan komt de blues weer voorbij in de loom stuwende shuffle Blind Love met Roberto’s lui priemende gitaar in een belangrijke rol. Music Is My Rainbow is vervolgens een hoekig funky groovend bluesnummer met fel gitaarwerk.

Mariano Morbioli, de zoon van Roberto, verzorgt de zang in een tweetal nummers. De eerste is When You Love Somebody, een intieme warme ballad en de tweede, As I Look Into Your Eyes, een intiem groovend soulblues nummer. Mariano blijkt een lekkere soulvolle stem te hebben.

Wonderful Time gaat de deinende soulvolle Bill Withers kant op met lekker jazzy gitaarspel. De funk komt ruim aan bod zoals in het losjes funkende Groovin’ Up met duidelijke Tower Of Power en James Brown trekjes. Ook het instrumentale Kathmandu is funky maar dan stukken rauwer en bluesier.

Zelfs voor Southern Rock draait Roberto zijn hand niet om. Alabama Soul Brothers is namelijk een broeierige rocker met een swamp-achtig sfeertje.

Een heerlijk veelzijdig album van een groot Italiaans bluestalent!

Tracks:
01. Down In Mississippi
02. I Don’t Wanna Be A Star
03. No Gettin’ Over You
04. Blind Love
05. Music Is My Rainbow
06. When You Love Somebody (feat. Mariano Morbioli)
07. Make It Right
08. Wonderful Time
09. Groovin’ Up
10. Kathmandu
11. Alabama Soul Brothers
12. Life Is A Wonderful Gift
13. As I Look Into Your Eyes (feat. Mariano Morbioli)

Website: https://robertomorbioli.com/