Review: Mojo Mafia – Rescue Me

 

Mojo Mafia - Rescue Me

Mojo Mafia – Rescue Me
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Mojo Mafia is een band uit Melbourne, die met ‘Rescue Me’ toe is aan haar vierde album.

Frank Carnovale (zang, gitaar), Ross Puglisi (drums), Orlando Zilch (bas) en Mr. Ton (keyboards) weten op dit album de aandacht zeer goed vast te houden met een mix van soulvol groovende rock, bluesy rockende nummers en intieme warme nummers.

Zo openen ze hun album met Whatcha Gonna Do. Een luchtig swingend, soulvol, nummer met dwingende orgelklanken van Mr. Ton en de bijtende gitaar van Frank Carnovale.

Daarna gaat Let It Slide loom funkend richting het soulvolle geluid van Bill Withers. De vlammend gierende gitaar van Frank Carnovale eist in dit nummer de hoofdrol op. Het Bill Withers geluid keert later terug in Gonna Leave A Light On. Cryin’ Shame is vervolgens een stug doorpompende gruizige boogie.

De intiemere kant van de band komt aan bod in het gemoedelijk galmend deinende Down To The  River, dat voorzichtig richting het geluid van Dire Straits gaat. Dat geldt ook voor While The River’s Low. In het lui funkende Love Me Right duiken Little Feat invloeden op in een broeierig groovend nummer met het gierende orgel van Mr. Ton en de bijtende priemgitaar van Frank Carnovale.

Ook het ontspannen groovende It Ain’t Right klinkt heerlijk met lichte All Along The Watchtower invloeden. Het weemoedige en intieme Rescue Me sluit het album.

Een album waarop Mojo Mafia bewijst  een prima veelzijdige band te zijn.

Tracks:
01. Whatcha Gonna Do
02. Let It Slide
03. Cryin’ Shame
04. Down To The River
05. Love Me Right
06. Gonna Leave A Light On
07. No Good Reason
08. While The River’s Low
09. It Ain’t Right
10. Rescue Me

Website: https://www.facebook.com/mojomafiaband/