Review: Misty Blues – Silver Lining

 

Misty Blues - Silver Lining

Misty Blues – Silver Lining
Format: CD – Digital / Label: Guitar One Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Misty Blues is een zeer ervaren bluesband met Gina Coleman als zangeres en cigar box gitariste. De band bestaat inmiddels 25 jaar en is toe aan haar vijftiende album. Een album waar de blueservaring vanaf spat!

De band bestaat, naast Gina, uit Seth Fleischmann (gitaar, zang), Bill Patriquin (bas, trompet, zang), Bob Tatten (drums, trombone, zang) en Aaron Dean (saxofoon, zang). Daarnaast treedt er nog een groot aantal gasten aan op het album zoals Gina’s zoon Diego Monue (bas, gitaar, drums, pedal steel, zang).

De band gaat van start met Seduction By Blues, dat met de zeer diepe soulvolle zang van Gina begint en later als een loodzwaar ploegend bluesrocknummer verder gaat vol met splijtend hard gitaarspel, gierend orgel en snerpende saxofoon. Daarna is Silver Lining een heerlijk funky groovend nummer met rauw gitaarspel van Early Times en donkere soulvolle zang van Gina.

The Upper Hand is een intiem loom soulvol nummer met zacht twangende bluesgitaar. Na de energieke groover Shake These Blues gaat Sofrito My Blues zwoel deinend de latinrock kant op met een licht War (Spill The Wine) sfeertje. In het loom schuifelende How Will I klinken zacht huilende pedal steel klanken in een licht reggae-achtig nummer.

That’s My Cross gaat de lui groovende funk kant op gevolgd door het hoogtepunt van het album, Nothing’s In Vain (Steve Beastie’s Song) waarin blijkt dat de zang na 25 jaar nog steeds niets aan kracht verloren heeft. Naast haar zang speelt de warme elektrische piano van Jock Nicholas een belangrijke sfeervolle rol. Matt Cusson is op keyboards te horen in de krachtige groover Blues Never Ends.

De Diego Monue Band van Gina’s zoon Diego Mongue is te horen in de afsluiter van het album, Blues Never Ends. Een zweterig nummer met sprankelende gitaarklanken en Zuid-Afrikaans-achtige zang.

Ook na 25 jaar bewijst Misty Blues met dit album nog steeds een overtuigende blues(rock) band te zijn!

Tracks:
01. Seduction By Blues
02. Silver Lining
03. The Upper Hand
04. Shake These Blues
05. Sofrito My Blues
06. Enough Lovin’ For Two
07. How Will I
08. That’s My Cross
09. Nothing’s In Vain (Steve Beastie’s Song)
10. Chasing Gold
11. Blues Never Ends

Website: https://www.mistybluesband.com/