Review: Misty Blues – Live At The Cavern Club

 

Misty Blues - Live At The Cavern Club - Liverpool, UK

Misty Blues – Live At The Cavern Club
Format: CD – Digital / Label: Guitar One Records
Release: 2023

Tekst: Gerrit Schinkel

Misty Blues is een Amerikaanse band, gevestigd in Berkshire County, Massachusetts. De band, geleid door zangeres Gina Coleman, die de band in 1999 oprichtte, speelt originele en traditionele blues met vleugjes jazz, soul, funk en gospel. Misty Blues stond in het voorprogramma van o.a. Roomful of Blues, Tab Benoit, James Montgomery en John Primer.

Op 24 november verscheen het 14e album van Misty Blues, het live-album ‘Live at The Cavern Club’. Dit album is opgenomen tijdens hun concert op 3 juli jl. in de beroemde club in Liverpool.

Het album opent swingend met Hear My Call. Gitaar, keys, een bonkende ritmesectie, een spetterende saxofoon en de ‘bezwerende’ zang van Gina Coleman. Ook Blues On My Heels is stevig met felle gitaarsolo’s, ‘lopende’ bas, strak drumwerk, een heerlijke lange orgelsolo en een scheurende saxsolo.

Het vooral van Nina Simone bekende I Need A Little Sugar In My Bowl is een 7 ½ minuut lange schitterende ballad met de indrukwekkende zang van Coleman. De band is geweldig in het tevens op single verschenen zwoele How The Blues Feels. Ook in het funky swingende Swing My Blues gaat de band er volop tegenaan.

Wang Dang Doodle, de door Willie Dixon geschreven bluesklassieker, is een bijna 16 minuten lange jamsessie waarin iedereen weer naar hartenlust mag soleren. In het intense Take A Long Ride valt het prominente drumwerk op. In het funky uptempo Freight Car neemt Coleman de band weer stevig op sleeptouw.

I Don’t Sleep en Day Of Voodoo And Laughter zijn lange fraai geïnstrumenteerde soulballads. One Of These Days is de geweldige soulvolle uitsmijter.     

Conclusie:
‘Live At The Cavern Club’ is een gepassioneerd album van een band in topvorm.

Tracks:
01. Hear My Call
02. Blues On My Heels
03. I Need A Little Sugar In My Bowl
04. How The Blues Feels
05. Swing My Blues
06. Wang Dang Doodle
07. Take A Long Ride
08. Freight Car
09. I Don’t Sleep
10. Day Of Voodoo And Laughter
11. One Of These Days

Line-up:
Gina Coleman – zang
Seth Fleischmann – gitaar
David Vittone – keys
Rob Tatten – drums, zang
Aaron Dean – saxofoon
Diego Mongue – bas

Website: https://www.mistybluesband.com/