Review: Mississippi Nova – The Desert In Winter

 

Mississippi Nova - The Desert In Winter

Mississippi Nova – The Desert In Winter
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het geluid van het trio Mississippi Nova uit Phoenix, Arizona heeft overduidelijk zijn wortels in de Stoner Rock maar ook in de garagerock en Classic Rock. Elk nummer is voorzien van een massieve fuzzlaag waarin af en toe ook ruimte is voor bluesy, funky en spacerock geluiden.

Robby Reiter (zang, gitaar), Jaime Chan (bas) en Dan Coury (drums) openen hun tweede album met I’m The One You Had In Mind. Een loodzwaar riffend Stoner Rock nummer met een heftig zwaar fuzzgeluid maar ook met ruimte voor zwevende psychedelische klanken.

Take The Torch is een energieke fuzzrocker met een Led Zeppelin-achtige energie, vol met snijdend rauwe gitaarriffs. Het zelfde geluid duikt op in het uitzinnig raggende Sunrise Rider. Recycle sjokt loom voort, voorzien van een broeierig rauw gitaargeluid.

Na een lui pompend intro beukt Mississippi Nova er stevig fuzzend op los in Before I Go. Pkgk is een heftig fuzzblues nummer van het zeer schurende soort, gedompeld in een spacey geluid. No Time For Buffalo is een woest stampende rocker met een zeer hoog fuzzgehalte.

De afsluiter, The Desert In Winter, opent semi-akoestisch maar halverwege wordt er weer een zware fuzz fundering gelegd.

Hard, rauw en psychedelisch zijn de trefwoorden voor dit prima tweede album van het Stoner Rock trio Mississippi Nova.

Tracks:
01. I’m The One You Had In Mind
02. Take The Torch
03. Recycle
04. Before I Go
05. Sunrise Rider
06. Gallivanity
07. No Time For Buffalo
08. Pkgk
09. Tell The Bottle
10. Fly Above The Storm
11. The Desert In Winter

Website: https://www.facebook.com/mississippinova