Review: Mississippi Heat – Madeleine

 

Mississippi Heat - Madeleine

Mississippi Heat – Madeleine
Format: CD / Label: Van Der Linden Recordings
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Mississippi Heat bestaat derig jaar! En om dat heuglijke feit te vieren heeft de band rond Pierre Lacocque (zang, harmonica) haar dertiende album uitgebracht, de opvolger van het zeven jaar geleden verschenen ‘Cab Driving Man’.

En om het jubileumfeest compleet te maken heeft Mississippi Heat de nodige muzikale vrienden uitgenodigd. Op dit album hoor je, naast Pierre Lacocque, Daneshia Hamilton (zang), Inetta Visor (zang), Lurrie Bell (zang, gitaar), Carl Wheatersby (zang, gitaar), Michael Dotson (zang, gitaar), Giles Corey (ritmegitaar), Brian Quinn (gitaar), Terence Williams (drums), Kenny Smith (drums), Chris “Hambone” Cameron (piano, orgel, clavinet), Marc Franklin (trompet), Kirk Smothers (saxofoon), Ruben Alvarez (percussie) en de backing vocals van Nanette Frank, Diane Madison en Mae Koen.

Het resultaat van dit feest is een lekker gevarieerd album geworden waarin de loeiende harmonica van Pierre Lacocque een centrale rol speelt.

Zo hoor je deze brullen en pompen in de opwindende stuwende swinger Silent Too Long met zang van Carl Wheatersby en diens messcherp priemende gitaar.

Batty Crazy wordt zeer soulvol gezongen door Daneshia Hamilton. Een lui pompende shuffle met de schurende harmonica en vlammend gitaarwerk. Havana En Mi Alma is een lui skankende reggaeblues met zang van Inetta Visor. In dit nummer speelt de bijtende gitaar van Carl Wheatersby een belangrijke rol.

In Uninvited Guest is de doorleefde zang van Lurrie Bell en zijn priemende gitaar te horen in een lome shuffle. Ook in Nothin’ I Can Do is zijn hard priemende gitaar te horen in een opgewekt deinende mambo. Na het losjes en soulvol swingende Empty nest Blues volgt de energieke rocker Ridin’ On A Hit met Pierre Lacocque op zijn brullende harmonica.

Michael Dotson is zowel vocaal als op zijn snijdende gitaar te horen in het loom pompende Everybody Do Somethin’. De hard loeiende harmonica eist de hoofdrol op in het lui deinende Madeleine naast de knerpende priemgitaar van Lurrie Bell.

Pierre Lacocque laat zijn harmonica jubelen in het uitbundige At The Lucky Star. Truth Like Rain is een luie blues met de warme zang van Michael Dotson.

De afsluiter van dit jubileumalbum is de stug doorpompende luie shuffle Trouble, gezongen door Inetta Visor en met de bijtende gitaar Carl Wheatersby.

We kunnen Mississippi Heat van harte feliciteren met hun jubileum maar ook zeer zeker met hun prima nieuwe album!

Website: https://mississippiheat.net/

Mississippi Heat - Madeleine - back