Review: Mike Guldin & Rollin’ And Tumblin’ – The Franklin Sessions

 

Mike Guldin & Rollin’ And Tumblin’ - The Franklin Sessions

Mike Guldin & Rollin’ And Tumblin’ – The Franklin Sessions
Format: CD – Digital / Label: Blue Heart Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Mike Guldin is een gitarist-zanger uit Bucks County, die al ruim 20 jaar met zijn band Rollin’ & Tumblin’ speelt. Ze schopten het al twee keer tot de finale van the International Blues Challenge.

Hun nieuwe, en vijfde, album werd geproduceerd door Grammy Award winnaar Kevin McKendree en bevat heerlijke, bij vlagen zeer soulvolle, blues.

De band opent overtuigend met de ongepolijst pompende shuffle The Franklin Shuffle waarin de soepel rollende piano van Kevin McKendree opvalt naast de snerpende gitaar van Mike Guldin. Howlin’ Wolf’s Killin’ Floor klinkt opzwepend en funky.

De McCrary Sisters zorgen in The Right Thing voor een gespelgeluid. Yates McKendree voegt daar met zij lap steel een melancholisch geluid aan toe. Drummer Billy Wear zorgt in de mambo Sometimes You Gotta Roll The Dice voor een funky groovende beat.

Prisoner Of Love ademt de sfeer van Van Morrison uit met een sfeervolle bijdrage van the Philadelphia Funk Authority Horns. Mike zingt met Su Teears een duet in de luchtige Motownswinger Two Hearts. Vervolgens swingt  op een funky New Orleans-achtige wijze.

De cover van Sleepy John Estes’ Divin’ Duck Blues sluit het album op een pompende wijze af met een belangrijke rol voor de loeiende harmonica van Mikey Junior.

De blues ervaring spat van dit prima album van Mike Guldin & Rollin’ & Tumblin’ af!

Tracks:
01. The Franklin Shuffle
02. Killin’ Floor
03. The Right Thing
04. Sometimes You Gotta Roll The Dice
05. Blow Wind Blow
06. Prisoner Of Love
07. Smokin’ Woman
08. Two Hearts
09. Sad And Lonely
10. Gettin’ Over You Is Workin’ Over Me
11. Divin’ Duck Blues

Website: https://mikeguldin.com/