Review: Mike Bourne Band – Cruisin’ Kansas City

 

The Mike Bourne Band - Cruisin’ Kansas City

Mike Bourne Band – Cruisin’ Kansas City
Format: CD – Digital / Label: Blue Heart Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Mike Bourne is een behoorlijk ervaren bluesgitarist, die in het verleden speelde met/bij Otis Rush, Sam Lay en Barrelhouse Chuck.

Samen met zijn Mike Bourne Band (Sam Trenier (tenor saxofoon), Bryan Herman (drums), Cardy Quintero (bas) en Jim Beisman (toetsen) laat hij op zijn nieuwe album zijn ervaring en veelzijdigheid goed horen.

Hij heeft zich laten beïnvloeden door artiesten als Louis Jordan, Louis Prima, T-Bone Walker en B.B. King. Blues met een flinke dosis jumblues dus!

Dat is bijvoorbeeld in het swingende Lose Your Rings, Keep Your Fingers (prima songtitel overigens!) te horen. Een hoekig huppelend nummer met bijtend gitaarwerk van zowel Mike Bourne als gastgitarist Johnny Burgin.

Missouri Boy is een stomende rauwe rocker, die krachtig voort bopt en voorzien is van vurig gitaarwerk. Cruisin’ Kansas City is een losjes swingende instrumentale shuffle met een lekker soulvol pompend orgel van Jim Beisman en messcherp gitaarspel. Humpty Dumpty is een funky blues in de beste Albert King/Albert Collins traditie.

Ook Help Somebody is funky maar dan op een lome G. Love achtige wijze vermengd met gospelinvloeden. The One is een zeer intieme soulballad mede door de intieme saxofoon van Sam Trenier en de doorleefde zang van Mike Bourne. Dangerous Game pompt broeierig op een Creedence Clearwater Revival/Omar & the Howlers wijze.

Kansas City Grease is de zeer indringende instrumentale afsluiter van dit album.

Een lekker gevarieerd album van een top bluesband!

Tracks:
01. Cruisin’ Kansas City
02. Lose Your Rings, Keep Your Fingers
03. Humpty Dumpty
04. Golden Rule
05. Help Somebody
06. Hollow Man
07. Too Young To Be Old
08. Loose With The Truth
09. Missouri Boy
10. Running Song
11. The One
12. Dangerous Game
13. Kansas City Grease

Website: Mike Bourne Band