Review: Mickie Most – Shivering With Cold – The Jo’Burg Years

 

Mickie Most - Shivering With Cold – The Jo’Burg Years

Mickie Most – Shivering With Cold – The Jo’Burg Years
Format: CD / Label: Jasmine Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Mickie Most is vooral bekend als producer en eigenaar van het RAK label. Voordat hij als producer bekend raakte had hij al een behoorlijke carrière achter de rug. Zanger en gitarist Mickie Most werd als Michael Peter Hayes geboren en verhuisde in 959 naar Zuid-Afrika waar hij de naam Mickie Most aannam. Zijn eerste band was Mickie Most & his Playboys. Een band, die elf hits scoorde en in 1961 het album ‘Hear The Most’ uitbracht.

Van dat album zijn flink wat songs op deze verzamelaar aanwezig.

De lome rocker “D” In Love met vlammend gitaarwerk, de rauw pompende donkere rocker Think It Over, het al even donkere Paralyzed en de dreunende Bo Diddley cover Willie & The Hand Jive

De rest van het album is vooral gevuld met gepolijste covers van rock & roll klassiekers, hetgeen vaak gebeurde bij Britse rockers in het begin van de 60’s. In 1961 verscheen het ‘Mickie Most’ album, dat eigenlijk ook een Mickie Most & his Playboys album was.

Van dat album zijn onder meer het Summertime Blues-achtige Reelin’ And A-Rockin’, het wild rockende Shake Rattle And Roll, de wilde Jerry Lee Lewis cover Great Balls Of Fire op dit album vertegenwoordigd naast wederom vele gepolijste rock & roll covers.

De meeste indruk maken de ongepolijste rockende nummers zoals Mickie’s cover van Cliff Richard’s Move It en het venijnige Cumberland Gap.

Na zijn solo rock avonturen stortte Mickie zich volkomen op het produceren van acts als the Animals, Suzi Quatro, Hot Chocolate en the Jeff Beck Group.

Hij overleed in 2003.

Het is lekker om via dit album te horen dat er ook Britse rockers waren, die het aan durfden om hun rock & roll lekker rauw te laten horen.

Website: https://jasmine-records.co.uk/gb/

Mickie Most - Shivering With Cold – The Jo’Burg Years - back