Review: Mick Pini & Audio 54 – Are You Blind

 

Mick Pini & Audio 54 - Are You Blind

Mick Pini & Audio 54 – Are You Blind
Format: CD (EP) – digital / Label: House of Happiness Recordings
Release: 2022

Tekst: Tom Wouters

De samenwerking tussen bluesgitarist en zanger Mick Pini en producer Craig Marshall (Audio 54) is een bijzondere manier van muziekmaken. De in Duitsland wonende gitarist en in Engeland wonende producer wisselen ideeën uit over internet. De concepten voor songs komen van Marshall, waarna Pini ermee aan de slag gaat en de uitgewerkte songs dan terugstuurt, zodat Marshall er bijvoorbeeld nog blazers of strijkers aan toevoegt en de mix verzorgt.

‘Are You Blind’ is een EP-voorproefje van de “Way Ahead-sessions”, waarvan een album later dit jaar zal verschijnen. Het gaat om 4 nummers, waarbij in twee songs de samenwerking is uitgebreid met songtekstschrijver Pete Feenstra.

‘Are You Blind’ begint met het titelnummer, een reggaetrack met een zware blazerssectie, waar Pini’s wah-wah gitaar mooi overheen laveert. In Late Night Blues horen we de bluesgitarist Mick Pini in een mooie mid-tempo blues met een fraai blazersarrangement.

Hard Lesson In Love wordt gedragen door de songtekst van Pete Feenstra, die Mick Pini dermate inspireerde dat hij de soul ballad in één take opnam met een eenvoudige gitaar- en pianobegeleiding.

Ook Full Moon Blues is een song met lyrics van Pete Feenstra en krijgt een snoeiharde, zompige bass & drums-uitvoering en ruig gitaarwerk van Pini, die er aan Captain Beefheart herinnerende vocals aan toevoegt.

‘Are You Blind’ is een interessant voorproefje van de samenwerking tussen Pini en Marshall (en Feenstra), dat vooral de veelzijdigheid van de gitarist en zanger Mick Pini benadrukt en smaakt nadrukkelijk naar meer.    

Tracks:
01. Are You Blind?
02. Late Night Blues
03. Hard Lesson In Love
04. Full Moon Blues

Website: https://www.mickpini.com/