Review: Mick Kolassa – Wooden Music

 

Mick Kolassa - Wooden Music

Mick Kolassa – Wooden Music
Format: CD – Digital / Label: Endless Blues Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Over het vorige album van Mick Kolassa, ‘Mick Kolassa’s Slow Blues Essentials‘ was ik behoorlijk enthousiast. Op zijn nieuwste album gaat zanger-gitarist Mick Kolassa geheel op de akoestische toer. En wederom ben ik behoorlijk enthousiast.

Het feit, dat er geen enkele elektrische gitaar te bekennen is wil niet zeggen dat Mick’s blues minder intens is. Integendeel! Door de nummers akoestisch te spelen duikt er vaak een zeer warme en intieme sfeer op.

Dat is gelijk al raak in de opener Educated By The Blues. Een zeer ontspannen deinend bluesnummer met zacht swingend pianospel en Mick’s snijdende slidegitaar.

Sugar On Your Grits is een stuwend nummer met krachtig pompend harmonicaspel van Eric Hughes en de boodschap “don’t you forget , the blues always has a story to tell”.

Guy Clark’s Baby  Took A Limbo To Memphis is in een loom bluesy jasje gestoken met de zwoele zang van Libby Rae Watson als bonus. Na het broeierig deinende If I Told You, met Vince Johnson op harmonica, volgt de intieme ballad Hurt People, die richting het geluid van Bob Seger trekt. Dat geldt ook voor Memphis Wood.

De zang van Mick klinkt in het warm deinende One Hit Wonder behoorlijk Dr. John achtig terwijl het nummer een chanson-achtige sfeer uitademt. De afsluiter, Gas Station Sushi, heeft een haast jugband-achtige losheid. Compleet met kazoo!

Ook akoestisch weet Mick Kolassa mij volledig te overtuigen!

Tracks:
01. Educated By The Blues
02. You Gotta Pay The Price
03. Sugar On Your grits
04. Baby Took A Limo To Memphis
05. If I Told You
06. Hurt People
07. Memphis Wood
08. If Life Was Fair
09. Over My Shoulder
10. One Hit Wonder
11. Gas Station Sushi

Website: https://mimsmick.com/