Review: Mick Clarke – The Blues, Man, The Blues

 

Mick Clarke - The Blues, Man, The Blues

Mick Clarke – The Blues, Man, The Blues
Format: CD-EP – Digital / Label: Rockfold Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Mick Clarke is gewoonweg niet te stoppen! En daar kunnen we alleen maar blij om zijn zolang Mick de ene na de andere lekkere bluesrock release uitbrengt.

Nu komt hij met de EP ‘The Blues, Man, The Blues’.

Een titel afkomstig van Hound Dog Taylor. Nadat hij tijdens een concert verzuchtte “I Got It” en een fan vroeg wat hij dan wel had, kwam de uitspraak The Blues, Man, The Blues…

Op de EP vijf covers en één eigen nummer van Mick. Alle nummers op de EP zijn ontdaan van enige vorm van franje zodat de pure rauwe essentie van de blues overblijft.

Geopend wordt met J.B. Lenoir cover I Sing Um The Way I Feel. Een nummer waarover Mick een boogie sausje heeft uitgegoten met een lekker ongepolijst resultaat waarin Mick’s ingenieus priemende gitaar prima uitkomt. De volgende cover is Howlin’ Wolf’s I Asked For Water, die rauw, broeierig en funky klinkt met dit keer smerig bijtend gitaarwerk.

Doing The Best I Can zou bekend kunnen zijn door de uitvoering van Elvis Presley. Het nummer werd geschreven door Doc Pomus en Mort Schuman en is in handen van Mick Clarke een lui pompende blues waarin Mick zijn gitaar hard laat vlammen en schrapen.

Dan Mick’s eigen Mizzable Blues. Een luie rauwe boogie, die lekker stug door stampt. Tampa Red’s Baby Please Don’t Throw Me Down is in een sompige boogie versie gestoken met Mick’s brullende slidegitaar.

Tot slot geeft Mick Freddie King’s Love Her With A Feeling een zeer liefdevolle en soulvolle behandeling.

Een heerlijke ongepolijste blues EP van Mick Clarke die het wachten op de volgende Mick Clarke release wat verzacht. Maar Mick Clarke kennende zullen we waarschijnlijk niet lang op een volgende release hoeven wachten.

Tracks:
01. I Sing Um The Way I Feel
02. I Asked For Water
03. Doing The Best I Can
04. Mizzable Blues
05. Blaby Please Don’t Throw Me Down
06. Love Her With A Feeling

Website: https://www.mickclarke.com/