Review: Michele D´Amour & The Love Dealers – Hot Mess

 

 

Michele D'Amour And The Love Dealers - Hot Mess

Michele D´Amour & The Love Dealers – Hot Mess
Format: CD / Label: BluesKitty Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Soms verschijnen er albums, die niet direct naar de eredivisie van de blues(rock) zullen doorstoten maar dusdanig lekker klinken dat ze ook niet genegeerd mogen worden.

Het album ‘Hot Mess’ van de band Michele D’Amour & The Love Dealers uit de Pacific Northwest is zo’n album.

Op het album een elftal nummers, die meestal in de soulblues categorie onder te brengen zijn. Doordat de productie enige peper in de kont ontbeert komt de kracht van deze band niet helemaal tot zijn recht. De enigszins vlakke zang van Michele D’Amour is de andere reden. Het vlammende gitaarspel van nieuwe gitarist Richard Newman maakt echter veel goed.

De band bestaat verder uit Patrick McDanel (bas), Carl Martin (drums) en Noel Barnes (saxofoon). Verder zijn er gastoptredens van Tom Worrell (keyboards), Phillip Woo (keyboards) en het album is geproduceerd door Garrett Reynolds.

Geopend wordt met de rauw riffende bluesrock van Hot Mess waarin het vurig vlammende gitaarspel van Richard Newman gelijk opvalt. Zijn schrapende schurende slidegitaar speelt een voorname rol in de lome broeierige cover van Dr. John’s I Walked On Guilded Splinters. Naast de rauwe twanggitaar van Richard Newman speelt de scheursax van Noel Barnes een belangrijke rol in het loom deinende Plum Crazy.

Devil In The Dark is een losjes funkend nummer met schroeiend wah-wah gitaarwerk en de krachtige soulsax van Noel Barnes. It Won’t Break My Heart is een prima voorbeeld van een sfeervol groovende soulblues, die gevolgd wordt door nog een lome soulblues Cold Red Sun.

In Nurse With A Purse duiken lichte “Off The Hook” trekjes op in een gemoedelijk groovende soulblues. Het luie New Orleans funk geluid is te horen in Your Dachshund Won’t Leave Me Alone waarin verder een funky sprankelende piano te horen is.

Dit zevende album van Michele D’Amour & the Love Dealers is een zeer aangenaam album geworden. Met een wat krachtigere productie zie ik een volgend album nog meer indruk maken!

Tracks:
01. Hot Mess
02. I Walked On Guilded Splinters
03. Plum Crazy
04. Devil In The Dark
05. If The Shoe Fits
06. Muddlin’ Through
07. Helping Hand
08. It Won’t Break My Heart
09. Cold Red Sun
10. Nurse With A Purse
11. Your Dachshund Won’t Leave Me Alone

Website: https://micheledamourandthelovedealers.com/home