Review: Michael Beharie – Promise

 

Michael Beharie - Promise

Michael Beharie – Promise
Format: CD / Label: Clandestine Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Michael Beharie is een zanger-gitarist uit New York City en is als een veelzijdige artiest te bestempelen. Zo zit hij in een duo met Teddy Rankin-Parker en is hij lid van de avantgarde-chamber band Zs.

Daarnaast vindt hij ook nog de tijd om solo albums op te nemen. ‘Promise’ is zijn nieuwste album waarop Michael een zeer bedwelmend geluid op je los laat. Qua stijl verkeert Michael vaak in de folk hoek, af en toe vermengd met pop-rock.

Hij wordt op dit album geholpen door Laura Cocks (fluit), Charlotte Mundy (zang), Noah Hecht (drums), Matt Mehlan (drums) en Gui Duvignau (bas).

Het openingsnummer Red geeft een goed beeld van het geluid van dit album. Een heerlijk intiem folky nummer met dromerige zang van Charlotte Mundy en zacht sprankelend akoestisch gitaarspel. Michael heeft een warm intiem stemgeluid en in samenzang met Charlotte Mundy zorgt dat voor een hallucinerende werking.

Ghost gaat meer de folky pop kant op in een deinend nummer, dat ergens tussen Al Stewart en de folky Mike Oldfield te parkeren valt.

Silo is heerlijk dromerig met fluwelen zang van Michael. Zelfs de fuzzgitaar klinkt hier intiem. Na het dromerige Lolo met zijn zacht stuwende mandoline volgt Thakur, dat geopend wordt door de engelenzang van Charlotte Mundy. Een zwevend, hypnotiserend nummer met warm fluitspel van Laura Cocks.

Vergeleken met de rest van dit album klinkt er de folkrock van Auguelmend. Eclipse komt op een new-age achtige wijze binnen zweven en gaat over in folk vermengd met donker schurend gitaarwerk.

De afsluiter For Days is een folkpop nummer dat verslavend mooi klinkt. Verslavend mooi…dat geldt eigenlijk voor dit hele album!

Tracks:
01. Red
02. Ghost
03. Silo
04. Lolo
05. Thakur
06. August
07. Eclipse
08. For Days

Website: http://michaelbeharie.com/