Review: Miami Mambo System – One

 

Miami Mambo System - One

Miami Mambo System – One
Format: CD / Label: Thunder Mind Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Laat je door de bandnaam Miami Mambo System niet in de war brengen! Het gaat hier namelijk niet om een latin orkest maar om een band uit Miami, Florida, die hun latinroots verpakken in een stevig rockjasje waarin af en toe ook wat bluesinvloeden te bespeuren zijn. Denk daarbij richting het latere geluid van Carlos Santana en zijn band.

In dit geval draait het om een band, die gecentreerd is rond zanger en gitarist Manny Diquez. Hij komt oorspronkelijk uit Trinidad & Tobago, groeide op in Venezuela en verblijft sinds 2004 in de USA. Manny heeft al ruim dertig albums achter zijn naam staan, onder andere als Manny & The Rumors en won twee Latin Grammy Awards.

Zijn band bestaat verder uit Juan Silveira, Edgar Solorzano, Alberto Vargas, Carlos Huerta en Leonardo Perez.

Er staan (slechts) zes nummer op dit album, dat opent met de vurige bluesrock van Ball & Chain. De percussie zorgt hier voor de latininvloeden terwijl de brandende harde gitaar en de blazers voor het nodige rockvuur zorgen.

De latin is duidelijker aanwezig in het warm deinende Raining Hard waarin ook ruimte is voor wat raps en wederom de bijtende bluesgitaar. You Got A Hold On Me gaat lui deinend meer de Santana kant op en uiteraard is er dan ruimte voor hard bijtend gitaarwerk.

De blazers zorgen in de pompende rocker Stand Up voor een haast Chase/Blood Sweat & Tears/Tower Of Power achtig geluid.

De raprock van Cecilia doet nog het meest aan het moderne geluid van Carlos Santana denken terwijl de afsluiter Bulletproof meer in de venijnig riffende rockhoek zit met de percussie als Latin element.

Als je houdt van het hedendaagse geluid van Carlos Santana en zijn band kan ik je dit album van Miami Mambo System van harte aanbevelen!

Tracks:
01. Ball & Chain
02. Raining Hard
03. You Got A Hold On Me
04. Stand Up
05. Cecilia
06. Bulletproof

Website: https://www.facebook.com/profile.php?id=100069604556525