Review: Mercy John – Nights On Fire

 

Mercy John - Nights On Fire

Mercy John – Nights On Fire
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: V2 Records
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

John Verhoeven, in 1979 geboren in het Brabantse Erp maar nu woonachtig in Veghel, startte zijn muzikale loopbaan in een paar lokale rockbands, voordat hij besloot om voortaan als John Henry zijn muziek uit te brengen.

Na één prima album onder die naam noemt hij zich sinds 2016 Mercy John. Op zijn vorige albums toonde Verhoeven aan een vaardige hand van componeren te hebben en ook bij de release van dit nieuwe album mag die conclusie getrokken worden.

De plaat werd geschreven in coronatijd waarin Verhoeven ’s nachts rondliep in zijn woonplaats en voldoende inspiratie opdeed om weer een elftal kwalitatief sterke liedjes aan zijn cv toe te voegen. Zoals we van hem gewend zijn offreert hij poppy Americana met hier en daar elektronische toevoegingen (Before You Go).

Pieknummers zijn opener Teenage Lovers, How Can We Be In Love, het prachtige, aangrijpende Death is In The Air, het opzwepende titelnummer en de introspectieve afsluiter A Place We Can Go To..

‘Nights On Fire’ bevat ruim drie kwartier louter topmateriaal. Het wordt hoog tijd dat de Brabander op grote schaal gaat doorbreken en opgeklopte hypes als Meau, Suzan & Freek en S10 gaat verdringen op de playlists van onze nationale radiostations.

Tracks:
01. Teenage Lovers
02. Before You Go
03. How Can We Be In Love
04. Give Me All You Got
05. Death Is In The Air
06. Nighttime Walk
07. Ghost In The Machine
08. I Am A Lover
09. Nights On Fire
10. On With The Parade
11. A Place We Can Go To

Website: https://www.mercyjohn.com/

Concerten:
De komende weken is Mercy John te zien in Zoetermeer, Alkmaar, Maasluis, Weert, Enkhuizen, Dedemsvaart, Groningen, Veghel, Zaandam en Terheijden.
Zie hier de data