Review: Matthew Chaffey – Hotel Texas

 

Matthew Chaffey - Hotel Texas

Matthew Chaffey – Hotel Texas
Format: CD / Label: Gypsy Soul Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Het is hoog tijd om zanger-gitarist Matthew Chaffey uit Ottawa voor te stellen aan de liefhebbers van de soulvolle blues. Matthew is al jaren actief als songwriter voor andere artiesten en was in 1994 te horen op het album ‘Stoned Poets Present’.

Nu is er een EP van hem verschenen, geproduceerd door de vermaarde Kaz Kazanoff en met de hulp van Red Young (keyboards, o.a. Linda Ronstadt), Brannen Temple (drums, o.a. Gary Clarke Jr), Anders Drerup (gitaar, Big Star), Chris Maresh (bas, o.a. Bonnie Raitt) en The Texas Horns.

Op de EP een zestal nummers, die alle zes zeer soulvol klinken met onweerstaanbare luie grooves. Qua stijl komen the Average White Band en Paul Carrack dichtbij.

De EP opent met het zeer soulvolle en ontspannen groovende Candi. Een intieme luie swinger met de krachtige soulvolle stem van Matthew Chaffey. Een prima opener van de EP! Daarna swingt Matthew weldadig voort in It Rains Forever, voorzien van hoekige grooves, galmend gitaarwerk en het zwevende soulorgel van Red Young.

Like I Used To is vervolgens een zeer fraaie soulbluesballad met een glansrol voor the Texas Horns. Het onweerstaanbare sprankelend swingende Monday To Tuesday Woman trekt voorzichtig richting het geluid van the Average White Band. In het loom swingende Paper Shoes duiken wat reggae trekjes op.

De EP wordt op een prima manier afgesloten met de warme, intieme soulballad Waiting On You, dat voorzien is van een Paul Carrack-achtig geluid.

Zes prima soulvolle nummers van Matthew Chaffey, die doen uitzien naar een album van Matthew.

Tracks:
01. Paper Shoes
02. It Rains Forever
03. Monday To Tuesday Woman
04. Candi
05. Like I Used To
06. Waiting On You

Website: https://www.facebook.com/chaffeymattnew