Review: Matt Parker – Truck Stop Radio

 

Matt Parker - Truck Stop Radio

Matt Parker – Truck Stop Radio
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Matt Parker is een Britse gitarist, componist en producer, die in het verleden in de band Budapest zat en samenwerkte met artiesten als Ken Thomas (Sigar Rós), Markus Dravs, Dave Creffield (Embrace) en Annie Drury. Hij bracht al eerder het album ‘Scars On 45’ uit en componeerde veel muziek voor reclame en TV.

En nu is er zijn nieuwe album ‘Truck Stop Radio’ waarop hij samenwerkt met componist Nick McNally en mede producer David Walter.

Het album is geheel instrumentaal en Matt laat zich hier horen als een begenadigd gitarist met een hard, rauw geluid dat veelvuldig bluesy invloeden vertoont maar ook af en toe richting het geluid van een Steve Vai gaat.

Het loom stampende Big Rig is een voorbeeld van één van de bluesrocknummers op dit album. Een venijnig bijtend nummer met broeierige funky grooves en snijdende riffs. Riding South heeft de nodige Southern Rock invloeden met hard bijtend gitaarwerk.

Get Set bevat een tegen led Zeppelin aanleunend log geluid. Een grimmige rocker gevoed door elektronische beats. Burning Rubber mag als bedwelmend omschreven worden. Een hard zweterig rockend nummer.

In de krachtige pomper Dirt Track zitten wederom wat Southern Rock invloeden verwerkt, die dit keer richting het geluid van the Black Crowes trekken. V8 Vultures heeft het zelfde broeierig harde geluid als ZZ Top maar dan op een funky wijze. Gemeen groovende bluesrock kom je tegen in Shelby Sprint met hard bijtend gitaarspel.

Het weemoedig stampende Steel Forge sluit dit album af.

Een album, dat ik ten zeerste kan aanraden aan de liefhebbers van het betere gitaarwerk!

Tracks:
01. Big Rig
02. Riding South
03. Get Set
04. Burning Rubber
05. Dirt Track
06. Classic Rock Salt
07. Shelby Sprint
08. Truck Stop
09. Rust Valley
10. V8 Vultures
11. Steel Forge

Website: https://mattparkercomposer.com/