Review: Matt O’Ree Band – Hand In Glove

 

Matt O’Ree Band - Hand In Glove

Matt O’Ree Band – Hand In Glove
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Gitarist en zanger Matt O’Ree maakte ooit tijdens optredens deel uit van Bon Jovi en is daarna zijn eigen Matt O’Ree Band begonnen. Een band met een krachtig bluesrock geluid. Het is al een goed teken dat Bruce Springsteen, Steve Cropper en Hubert Sumlin op hun voorgaande albums gastbijdragen leverden!

Op hun zevende album ‘Hand In Glove’ bestaat de band, naast Matt, uit Eryn O’Ree (zang, ex-Smashing Pumpkins), Lex Lehman (bas), John Hummel (drums) en Layonne Holmes (backing vocals).

Het album gaat uitstekend van start met de krachtige funky bluesrock van Whole Lotta Nothin’. Een nummer, dat qua geluid ergens tussen Led Zeppelin en Bad Company in zit. Dan volgt het funky pompende Walking In The Edge Of My Dreams met de soulvolle rauwe powerhouse zang van Eryn O’Ree en de gillend bijtende gitaar van Matt.

Can’t Undo is een meer ingetogen fraai groovend soulbluesnummer, dat gevolgd wordt door de breekbare ballad Stepping Stone waarin de warme zang van Eryn de show steelt. Naarmate het nummer vordert gaat het steeds krachtiger rocken.

Wake Up And Live is een hoekig groovend nummer met wederom flinke Bad Company invloeden en prima branderig slidegitaarspel. De funky drums van John Hummel openen het broeierige Better As I Go. In dit nummer hoorde ik ook wat “Don’t Call Us, We’ll Call You” (Sugarloaf) invloeden terug.

De zang van Eryn klinkt zeer indrukwekkend in het sprankelende en intieme So Lonely. Het opgewekt huppelende I’ll Be Your Shotgun trekt voorzichtig richting de Americana. Vervolgens is het de beurt aan het soulvol groovende This Reality met vlammende Hendrix-achtig gitaarspel en de prima doorleefde stem van Matt O’Ree.

Na de vurige bluesrock van Tore Up From The Floor Up wordt het album zeer intiem, en akoestisch, afgesloten met He Loves Me Anyway. Een nummer dat aan de 461 Ocean Boulevard periode van Eric Clapton doet denken.

Album nummer zeven van the Matt O’Ree Band is een album geworden waar alles aan klopt. En dus kan ik dit album zonder meer aanbevelen aan de liefhebbers van de betere bluesrock!

Tracks:
01. Whole Lotta Nothin’
02. Walking On The Edge Of My Dreams
03. Can’t Undo
04. Stepping Stone
05. Wake Up And Love
06. Better As I Go
07. So Lonely
08. I’ll be Your Shotgun
09. This Reality
10. Tore Up From The Floor Up
11. He Loves me Anyway

Website: https://www.mattoreeband.com/