Review: Massy Ferguson – Joe’s Meat & Grovery

 

Massy Ferguson - Joe’s Meat & Grovery

Massy Ferguson – Joe’s Meat & Grovery
Format: CD – Digital / Label: North And Left Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Massy Ferguson is een Amerikaanse Americana band uit Seattle, die bestaat uit Ethan Anderson (zang, bas), Adam Monda (gitaar), Tony Mann (keyboards) en Dave Goedde (drums). We hebben hier echter niet te maken met zomaar een Americana band! De band laat op haar zesde album namelijk twee overtuigende muzikale gezichten horen.

De eerste is het bij Americana vaak te horen intieme countryrock geluid. Zoals bijvoorbeeld in het warm en intiem deinende I Don’t Know Why met een krachtig Eagles refrein, het gemoedelijk sprankelende Off To See Rose, Off My Mind en de intieme akoestische ballad You Don’t Bother Me.

De andere kant van Massy Ferguson is de harde rockende kant. Zo is de opener van het album, Miles Away, een krachtig stuwend nummer met een vleugje Springsteen, dat voorzien is van prima meerstemmige zang en een brullende harmonica.

Save What Couldn’t Be Saved is Americana maar dan van het rauwere soulvolle soort. Een beetje in de buurt van Bob Seger of John Mellencamp. Backspin is een stevige, donkere rocker met prima bluesy harmonicawerk en een grimmige fuzzgitaar.

Ook Sister Roll Up laat de hardere kant van de band horen via een broeierig funky nummer. The Hard Six rockt onstuinimg, bijna op een powerpop-achtiger wijze.

Album nummer zes van Massy Ferguson bewijst, dat het hoog tijd wordt dat deze band ook in ons land eens gaat doorbreken.

Tracks:
01. Miles Away
02. Save What Couldn’t Be Saved
03. Fire Of Life
04. I Don’t Know Why
05. Backspin
06. Off To See Rose
07. Sister Roll Up
08. Leave If You Want To
09. Off My Mind
10. The Road Ahead
11. The Hard Six
12. You Don’t Bother Me
13. Miles Away (radio edit)

Website: https://massyfergusonband.com/home