Review: Marfa Hotel – Wild Life Strangers

 

Marfa Motel - Wild Life Strangers

Marfa Hotel – Wild Life Strangers
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Marfa Hotel is een trio met Texaanse roots, dat tegenwoordig in Duitsland gestationeerd is. Een trio met een zeer krachtig rockgeluid, dat af en toe aan de bombastische Classic Rock van the Cult doet denken.

Taylor Chess (zang, gitaar, bas), Simon Schneider (drums) en Nico Peifer (bas) openen hun debuutalbum met de pompende rocker Down By The River, dat na een psychedelisch begin hard rockend en broeierig verder rockt.

In Feel It duikt een licht Southern Rock geluid op in een nummer dat vooral gevuld is met broeierig grooves en spijkerharde riffs. De single Give Me Fire is een vurig pompende rockboogie met een tomeloze energie en rauwheid.

Met How Much It Hurts neemt het trio in eerste instantie even wat gas terug met een dromerig galmend geluid om daarna weer over te gaan in een donkere hoekige rocker. Het geluid van the Cult is merkbaar aanwezig in het pompende Riding High en het log schurende They Call Me The Devil, de tweede single van het album.

Take Me Home begint als een weemoedige ballad, die daarna een krachtig rockend vervolg krijgt. This Is America is vervolgens een grimmig nummer waarin vol gas gerockt wordt.

Het krachtig pompoende What You Gonna Do sluit het album af.

Een album met prima venijnige harde rock!

Tracks:
01. Down By The River
02. Feel It
03. Give Me Fire
04. How Much It Hurts
05. Riding High
06. Take Me Home
07. They Call Me The Devil
08. This Is America
09. What You Gonna Do

Website: https://www.marfamotel.com/