Review: Marcus Malone & The Motor City Hustlers – Interstate 75

 

Marcus Malone & The Motor City Hustlers Interstate 75

Marcus Malone & The Motor City Hustlers – Interstate 75
Format: CD / Label: Ramrock Red Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Als je zowel van soul als blues houdt, soul/blues dus, kan je onmogelijk om Marcus Malone & the Motor City Hustlers heen!

Het gaat hier om een twee mans project van zanger Marcus Malone en Dan Smith (alle instrumenten, behalve de blazers) uit Detroit.

Marcus Malone was in het verleden lid van Mitch Ryder & the Detroit Wheels, de hardrock band Marcus, had connecties met de legendarische MC5 en nam onder andere op met Innes Sibun en Massive Attack. Dan Smith zou bekend moeten zijn als lid van the Noisettes.

Samen met the Vanguard Horns hebben ze een album uitgebracht dat zeer soulvol klinkt met her en der een flinke klodder funk.

Het album opent met het soulvol groovende Ain’t No Telling waarin het doorleefde soulgeluid in de stem van Marcus gelijk te horen is, samen met het priemende gitaarwerk van Dan en de soulvolle blazers.

Het intieme Can´t Make It gaat iets meer de funky kant op gevolgd door de supervette funk van Can´t Take The Fight. The Hurts Walks Out Of The Door vertoont wat “Tracks Of My Tears” (Smokey Robinson & the Miracles) trekjes in een heerlijke intieme soulschuiver.

Vervolgens is If You See My Baby een energiek pompende soulblues shuffle. Het luchtige Interstate 75 zou zo in het repertoire van Gary “US” Bonds of Little Steven kunnen passen. Never Gonna Leave You is een diepe bluesy soulballad met uitstekende zang van Marcus.

De funk is flink aanwezig in Other Side Of The River waarin Mr. Big Stuff invloeden vermengd worden met James Brown grooves. Het laatste nummer van het album, Temperature Rising, opent op een Stevie Wonder-achtige wijze (Livin’ For The City /Superstition) en is een prima funky nummer.

Dit album van Marcus Malone & the Motor City Hustlers zal zowel de soul als de blues en funk fans prima gaan bevallen!

Tracks:
01. Ain’t No Telling
02. Can’t Make It
03. Can’t Take The Fight
04. Good Lovin’ Angel
05. The Hurt Walks Out Of The Door
06. If You See My Baby
07. Interstate 75
08. Never Gonna Leave You
09. Other Side Of The River
10. Temperature Rising

Website: https://www.marcusmalone.com/index.html